News Flash:

Avertismentul cercetatorilor: Urmeaza "ciuma secolului XXI"

10 Iulie 2013
5564 Vizualizari | 0 Comentarii
predictii
Oameni de stiinta canadieni trag un semnal de alarma, incercand sa avertizeze omenirea in legatura cu o boala neexplorata pana in prezent si care poate sa devina o plaga a secolului XXI.

Boala ii afecteaza indeosebi pe locuitorii tarilor dezvoltate: electro-hipersensibilitatea. Simptomele sunt severe: perturbarea activitatii cardiace, migrene, crize hipertensive, sufocare, dupa cum a relatat recent postul Pervai Kanal al televiziunii ruse, in pagina sa electronica.

Canadienii au experimentat pe voluntari si sustin ca, in timpul experimentului, 40% dintre participanti au fost pe punctul de a face un accident vascular cerebral dupa ce au adormit cu telefonul mobil pe perna. insa este greu de spus unde este linia de demarcatie dintre suspiciune si boala care forteaza sute de familii sa caute salvare departe de progresele civilizatiei.

Magda Havas, de la Trent University Peterborough, studiaza de 20 de ani efectele negative ale undelor electromagnetice asupra organismului uman. Ea sustine fara tagada: radiatiile telefonului mobil obisnuit distrug celulele rosii din sange. Lumea a ajuns la un anumit punct critic, spune ea, adaugand ca orasele sunt intr-atat de invaluite de asa-numitul ’smog electric’, incat in anii urmatori ar trebui sa ne asteptam la o adevarata explozie a alergiei la microunde, retelele Wi-Fi si celulare.

"Simptomele includ dureri de cap, insomnie, probleme de memorie, de concentrare, tulburari de dispozitie, cum ar fi depresia, anxietatea, precum si dureri in diferite parti ale corpului" - sustine profesorul Magda Havas.

Aceste declaratii au cazut pe un sol fertil, remarca postul de televiziune citat. Spaima fata de retelele fara fir a fost agitata anii trecuti de un videoclip pe Youtube.com. Un grup de studenti incearca sa faca popcorn cu ajutorul telefoanelor lor mobile. Pare o nebunie, dar cine nu isi aminteste ca telefoanele mai vechi incalzeau urechea exact ca o soba. Ulterior, s-a dovedit ca videoclipul fusese comandat de un producator de casti fara fir, in timp ce milioane de oameni cred in continuare ca telefoanele mobile le prajesc creierii.

"Agentia internationala pentru cercetare in domeniul cancerului, pe baza studiilor “Interfon ” realizate in 13 tari ale Uniunii Europene, a ajuns la concluzia ca aceste campuri electromagnetice ale telefoanelor mobile cresc de doua ori riscul dezvoltarii unor tumori ale sistemului nervos centralH (gliom), declara Nina Rubtova, cercetator principal la Institutul de Medicina a Muncii din Moscova, de pe langa Academia de stiinte a Rusiei.

Gliomul este cea mai frecventa tumoare cerebrala, astfel se pare ca nu este o simpla poveste de groaza nefondata atunci cand auzim indemnul: "Nu vorbi prea mult la telefonul mobil, caci risti sa faci cancer!’

Iar pericolul pandeste la fiecare pas. Aproape in fiecare casa pot fi detectate pana la zece retele Wi-Fi. Ele exista aproape in fiecare cafenea si chiar in strada. Numai in Suedia mai mult de 200.000 de oameni sustin ca sufera de alergie la dispozitivele fara fir si acesta este doar inceputul, avertizeaza expertii.

Sa presupunem ca aveti hipersensibilitate la radiatii electromagnetice. Atunci cel mai bun mijloc de protectie ar fi "cusca lui Faraday’ - o incinta special conceputa pentru a proteja de efectul undelor electrice si electromagnetice din exterior sau pentru a impiedica un aparat sa polueze mediul inconjurator. Ei bine, o astfel de "cusca’ poate fi instalata intr-un apartament, dar nu ai cum sa mergi cu ea pe strada, mai ales ca radiatiile electromagnetice ne pandesc de peste tot: la serviciu, la metrou etc.

in acest sens, oamenii de stiinta s-au impartit in doua tabere: cei care cred ca nu exista niciun pericol si cei care intrevad o amenintare enorma in cresterea necontrolata a numarului de retele wireless.

Pana cand savantii vor ajunge la un numitor comun, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a recomandat deja interzicerea telefoanelor mobile, a telefoanelor fara fir DECT si a altor dispozitive Wi-Fi in scoli si gradinite.

ciuma predictii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0806 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030140 (s)