vineri, 26 aprilie, 2024

Avertismentul medicilor: Bolile care pot fi declanșate de anxietate/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

Anxietatea cronică poate afecta major calitatea vieții noastre, pentru că este legată de declanșarea unor boli devastatoare. Pe unele chiar le poate provoca.

Un puseu de anxietate poate fi benefic pentru sănătatea noastră, dacă ne ajută să îndeplinim sarcini dificile sau să ne protejăm de pericole. Dar cei care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate cu simptome severe, inclusiv boli de inimă și tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.

Poate duce la demență

Un studiu realizat pe 13.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani a constatat că cei care sufereau de simptome de anxietate și depresie aveau un risc cu 20% mai mare de a dezvolta demență decât cei care nu sufereau de aceste boli. Acest risc a crescut la 70% pentru persoanele care au fost diagnosticate cu depresie mai târziu în viață, după cum se menționează în Archives of General Psychiatry.

Totodată, o altă analiză, pubicată în Advances in Psychiatric Treatment, a arătat că anxietatea are o prevalență de între 38 și 72% în rândul persoanelor cu demență, că are un impact negativ asupra afectării cognitive și este asociată cu agitație și o calitate slabă a vieții. Prezența anxietății cronice poate fi dificil de stabilit la persoanele cu demență, mai ales atunci când vorbirea expresivă sau receptivă este afectată.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img