vineri, 29 martie, 2024

Avertismentul medicilor: Gripa poate deveni mortala

Distribuie:

Publicat:

Avertisment important de la medici! Doi oameni au murit de la inceputul anului din cauza complicatiilor provocate de gripa. Trebuie sa ne vaccinam urgent si sa mergem la doctor de la primele semne de raceala, pentru ca lucrurile se pot agrava: sunt aproape 75 de mii de cazuri de afectiuni respiratorii. Primul deces din cauza gripei a fost anuntat ieri: o femeie in varsta de 69 de ani din Bucuresti, cu organismul slabit deja de o boala incurabila.

Medicii spun ca virusul i-a fost fatal deoarece pacienta avea si alte probleme de sanatate. Dr. Simina Florescu, director medical Spitalul „Victor Babes”: A fost o pacienta cu afectiune hematologica cunoscuta, nevaccinata antigripal. Aceasta afectiune determina o imunodepresie secundara care favorizeaza aceste tipuri de infectii acute.

Un baiat de 15 ani din Salaj s-a stins si el din cauza gripei, nevaccinat impotriva virusului. Grav este ca parintii nici nu au banuit ca este bolnav. Iar medicii confirma: copilul nu avea alte afectiuni. Vasile Mocanu, tatal baiatului: Copilul pana la data decesului nu a prezentat nicio simptoma. Simptomele pe care el mi le-a spus: ma dor picioarele. El spunea ca are febra musculara. De aceea medicii spun ca este important sa mergem la doctor la cel mai mic semn ca ceva nu este in regula.

Intr-o luna si jumatate au fost diagnosticati cu gripa 50 de oameni. Cele mai multe cazuri, aproape jumatate, au fost la la Bucuresti. Numarul de infectii respiratorii este foarte mare insa, de aceea multe spitale insista ca rudele celor internati ar trebui sa renunte la vizite, ca sa nu aduca virusi in saloane.

Dr. Fiorela Mitoiu, purtator de cuvant Spitalul „Pantelimon”: In primul rand cei carora le fac rau sunt persoanele la care ajung in vizita. Ministerul Sanatatii ne trimite la cabinete: spune ca un milion de doze de vaccin antigripal au fost trimise in toata tara. Oana Grigore, purtator de cuvant Ministerul Sanatatii: Au fost vaccinate 700 de mii de persoane pana in prezent si noi dorim ca aceasta camapanie gratuita sa fie intensificata.

Medicii de familie spun, insa, ca dozele nu au venit de la timp. Sandra Alexiu, medic de familie: La medicii de familie vaccinul a venit in decembrie, ceea ce este foarte tarziu. Din experienta anilor trecuti, cele mai multe cazuri de gripa se inregistreaza la inceputul lunii februarie.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img