vineri, 26 aprilie, 2024

Avertismentul medicilor: Nu mancati carne de miel daca suferiti de aceasta boala!

Distribuie:

Publicat:

De Paste, aproape ca nu exista masa fara bucate din miel. Chiar daca este bogata in fier si proteine usor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor, in meniu. Vezi mai jos ce beneficii iti aduce carnea de miel, dar si cand nu ar trebui consumata.

Carnea de miel contine fier

Carnea de miel, datorita continutului de fier, previne anemia si este binevenita pentru persoanele fara probleme medicale cardiace si digestive. In plus, persoanele care isi doresc sa isi creasca masa musculara sau sa se refaca dupa interventii chirurgicale pot avea in meniu carnea de miel, mai ales pentru ca aceasta ajuta substantial la refacerea tesuturilor.

Pe langa fier si proteine usor digerabile, carnea de miel contine acizi grasi Omega-3, complexul vitaminelor B, zinc, fosfor, calciu si 35% grasimi saturate, cand este pregatita fara ulei.

Cand cumperi miel, este bine sa tii cont este greutatea mielului, aceasta ar trebui sa fie intre 10 si 13 kilograme, deoarece daca are o greutate mai mica de 9 kilograme, carnea contine o cantitate mare de purine si este mult mai greu de digerat de catre organism. Este bine sa stii ca organele interne se altereaza mult mai usor si mai repede decat carnea in sine.

Ce dezavantaje are carnea de miel

Carnea de miel este foarte calorica, mult mai bogata in grasimi decat carnea de vitel. Prin urmare, este bine sa respecti marimea portiei si sa o consumi cu socoteala, fara a face excese la masa de Paste.

Acest tip de carne trebuie evitat de catre cei care sufera de colesterol marit in sange, boli cardiace, guta (cresterea nivelului seric de acid uric), pancreatita acuta sau cronica.

Carnea de miel contine mai multe purine, substante care formeaza acidul uric in organism. Acumularea de acid uric in exces si imposibilitatea eliminarii lui cauzeaza guta si creste riscul formarii pietrelor la rinichi.

Nu o consuma in combinatie cu painea, pentru a evita indigestia. Carnea de miel trebuie asociata doar cu legume. In plus, proteina proaspata din carnea de miel poate provoca si alergii, mai ales la copii, care pot aparea la 6-12 ore de la consum

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img