vineri, 29 martie, 2024

Aveti tensiuna arteriala crescuta? Iata ce trebuie sa faceti! 5 Remedii naturale pentru scaderea hipertensiunii arteriale

Distribuie:

Publicat:

Tensiunea arteriala crescuta sau hipertensiunea arteriala este un factor de risc care nu prezinta simptome specifice si de aceea este recomandat sa va verificati tensiunea in mod regulat. Exista alimente si resurse naturale care previn cresterea tensiunii arteriale si o ajuta sa se mentina la un nivel optim.

Mai jos va prezentam cateva dintre acestea, precum si cateva metode in care le puteti consuma. 1.Fructele. Incercati sa beti de trei ori pe zi un suc proaspat de mere sau de portocale sau, tot de trei ori pe zi, beti doua lingurite de otet de mere diluate intr-un pahar cu apa.

De asemenea, mai puteti lua o jumatate de kilogram de lamai pe care sa le feliati, macinati, adaugati o jumatate de kilogram de zahar si puneti apoi lichidul intr-un borcan de sticla. Lasati aceasta bautura in borcan timp de 10 zile. Apoi, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, consumati cate o lingura.

2.Usturoiul. Aveti nevoie de un catel de usturoi pe care sa il maruntiti si apoi il puneti intr-un pahar cu alcool. Lasati-l timp de 48 de ore. Dupa aceea, adaugati 20 de picaturi din acest lichior intr-un ceai preparat din balsam de lamaie, salvie si angelica. Puteti consuma bautura pe parcursul zilei pana cand tensiunea arteriala vi se va echilibra.

O alta metoda este sa maruntiti doua capatani de usturoi si sa le puneti intr-un pahar cu apa si 100 g de zahar. Consumati doua linguri pe zi din acest sirop.

De asemenea, mai puteti gati o capatana de usturoi timp de 10 minute intr-o jumatate de litru de apa. Dupa ce se raceste adaugati sucul de la 2 -3 lamai si puneti lichidul intr-un recipient din sticla. Beti in fiecare dimineata un pahar din acest preparat, pe stomacul gol.

3.Ceaiuri. Incercati aceasta metoda. Veti avea nevoie de 400 de grame de boabe de hrisca si 200 de grame de fulgi de ovaz. Amestecati-le si puneti-le intr-un litru de apa. Puneti la fiert si opriti focul indata ce incepe sa dea in clocot. Acoperiti apoi cu un capac, lasati sa se raceasca cat sa puteti bea si consumati din acest preparat cate putin de-a lungul intregii zi.

O alta metoda este sa puneti 5 grame de fructe de paducel zdrobite intr-un litru de apa si sa puneti la fiert numai 3 minute. Ca si in cazul preparatului de mai sus beti din acest lichid pe toata durata zilei.

Patrunjelul este un alt remediu natural impotriva hipertensiunii arteriale. Aveti nevoie de doua linguri de frunze bine macinate si radacina de patrunjel pe care sa le fierbeti in 2 dl de apa timp de 10 minute. Dupa ce se raceste beti cate 3 linguri pe zi din aceasta compozitie. 4.Migdale crude. O mana de migdale crude pe zi este nemaipomenita pentru mentinerea tensiunii arteriale.

5.Piperul Cayenne. Piperul Cayenne este cu siguranta cea mai rapida cale de scadere a tensiunii arteriale. Piperul cayenne dilateaza vasele de sange si permite sangelui sa circule mai rapid, reducand astfel presiunea din sange si peretii arterelor. Dizolvati doua lingurite de piper cayenne in apa calduta, amestecati cu miere si aloe vera si veti obtine un excelent tratament natural pentru hipertensiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img