joi, 28 martie, 2024

Avioanele fara pilot starnesc ingrijorarea Asociatiei pilotilor din Germania

Distribuie:

Publicat:

Noul preşedinte al Asociaţiei piloţilor din Germania s-a pronunţat vehement luni, într-un interviu pentru dpa, împotriva acţiunilor în vederea emiterii de licenţe pentru avioane fără pilot, potrivit Agerpres.

"Cel mai înalt nivel de siguranţă poate fi atins doar în combinaţie între un om şi o maşină", a declarat preşedintele asociaţiei Vereinigung Cockpit (VC), Markus Wahl. 

Wahl a atras atenţia în special asupra acţiunilor menite să desfiinţeze postul de al treilea pilot pentru rutele pe distanţe lungi, văzând în acestea o cale spre impunerea avioanelor cu autonomie totală. 

El a refuzat să comenteze asupra recentului accident în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines la scurt timp după decolare, accident care a prezentat similitudini cu cel în care a fost implicat un avion al companiei Lion Air, în octombrie. Cu toate acestea, Markus Wahl s-a întrebat cu privire la cât de multă tehnologie în cockpit vor mai fi obligaţi să stăpânească piloţii. 

De asemenea, el şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul tot mai mare de obiecte zburătoare fără pilot, precum dronele, şi cu viitoarele planuri pentru taxiuri zburătoare fără pilot care să transporte pasageri spre aeroporturi, făcând apel pentru o reglementare. 

"Vom urmări extrem de critic evoluţiile în acest domeniu", a spus el

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img