vineri, 26 aprilie, 2024

Aviz favorabil pentru Rovana Plumb, desemnata ministru pentru Fonduri Europene

Distribuie:

Publicat:

Rovana Plumb, ministrul desemnat pentru Fonduri Europene, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de Afaceri Europene ale Parlamentului, cu 15 voturi pentru si 8 impotriva.

Desi a primit aviz pozitiv, Rovana Plumb nu a fost deloc menajata nici de colegii din PSD. Aceasta a fost pusa in dificultate chiar de Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ponta

Dupa mai multe raspunsuri ale ministrului propus, presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputatilor, Victor Ponta, a afirmat: “Imi plac raspunsurile pe care nu le crede nimeni.

A urmat Eugen Teodorovici, care a prevenit-o pe Rovana Plumb ca intrebarile pe care urmeaza sa i le adreseze nu au nicio conotatie personala. “Nu e nicio chestiune personala. Stiti ca si dumneavostra sunteti Pontista, si eu, si altii. Vreau sa va rog ca pana la ora votului sa va ganditi foarte bine daca e cea mai buna decizie pe care o luati”, a afirmat Teodorovici.

Plumb a fost taxata si de Roberta Anastase, care a facut trimitere la raportul Valcov, care arata rezultatele proaste de la ministerul condus de Rovana Plumb. “Pentru oameni pregatiti ca domnul Teodorovici nu a existat un loc in Guvern, pentru dumneavostra exista”, a afirmat Anastase.

Rovana Plumb a anuntat ca se pregateste o ordonanta de urgenta prin care Ministerul Fondurilor Europene sa fie minister de sine statator, nu in subordinea Ministerului Dezvoltarii.

“In ceea ce priveste activitatea mea in functia de ministru al Guvernului Tudose, sper ca, prin OUG, se vor stabili clar atributiile pe care le are ministrul delegat pentru desfasurarea activitatii fondurilor europene, astfel incat ministrul delegat pentru fonduri europene va deveni ordonator principal de credite pe toata activitatea pe care o desfasoara, inclusiv cheltuielile de finantare care sunt legate de activitatea fondurilor europene. Sper ca acest pas inainte sa fie de bun augur in ceea ce priveste eficienta activitatii”, a declarat Rovana Plumb.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img