News Flash:

Avizele psihologice se vor obtine mai greu si mai scump

27 Octombrie 2013
2982 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania au decis ca la eliberarea avizelor psihologice solicitate pentru angajare, permis de port arma sau pentru scoala de soferi, sa fie aplicate timbre securizate, distribuite prin intermediul Colegiului. Astfel, sustin specialistii, nu vor mai fi emise avize psihologice false, un fenomen cu o amploare tot mai mare in Romania.

Nemutumiti de faptul ca in prezent avizele psihologice sunt emise si de catre furnizori neautorizati, mai exact de psihologi angajati ai unor institutii, psihologii cu drept de libera practica sustin ca exista o concurenta neloiala, care a dus si la scaderea preturilor serviciilor prestate. Astfel, psiohologii autorizati vor ca evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica sa fie realizata intr-un registru de evidenta mixt: prin utilizarea registrelor profesionale tip, care se vor putea descarca de pe site-ul Colegiului, dar si a etichetelor de tip timbru, care vor putea fi eliberate de aceasta institutie.

Potrivit unei Hotarari a Colegiului, de la data de 1 noiembrie, psihologii autorizati sunt obligati sa detina registre profesionale, iar de la 1 ianuarie 2014, se va introduce si obligativitatea timbrelor profesionale. "Dincolo de realitatea cotidiana cunoscuta, trebuie mentionat faptul ca timbrul sec reprezinta doar o simpla stampila de imprimare in relief a unei forme, care poate fi utilizata si in prezent, neputand securiza cu nimic actele profesionale ale psihologilor. De altfel, in curand, stampilele, fie clasice, fie tip timbru sec, vor fi inlocuite treptat cu timbre de securizare lipite pe acte, semnatura reprezentantului autoritatii ramanand singura forma de autentificare a unui inscris oficial", se arata intr-un comunicat de presa al Colegiului Psihologilor din Romania.

Acestia dau ca exemplu procedurile notariale, care utilizeaza un sistem complex de evidenta si securizare a actelor. Astfel, Colegiul Psihologilor vrea majorarea pretului serviciilor psihologice, astfel incat acesta sa acopere necesarul economic al activitatii, limitarea avizelor emise la doar opt pe zi, precum si crearea premiselor pentru decontarea directa a serviciilor psihologice prin sistemul public de asigurari sociale de sanatate.

colegiului psihologilor romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0907 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032145 (s)