News Flash:

Avocatul CIOCAN LUIGI CRISTINEL a fost prins baut la volan si va scapa basma curata

5 Ianuarie 2016
6307 Vizualizari | 2 Comentarii
Cunoscutul avocat husean, CRISTINEL LUIGI CIOCAN, care a fost depistat in seara zilei sambata, 1 august 2015, conducand autoturismul personal sub influenta bauturilor alcoolice, fara sa posede asigurarea RCA sau verificarea ITP valida, va scapa basma curata. Cristinel Ciocan, avocatul husean, a fost transportat atunci la Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroian” pentru a i se recolta probe biologice, rezultatele acestora fiind de 1,15 la mie. Pe numele avocatului a fost intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Potrivit hotararii Curtii de Apela Iasi, pedeapsa de 8 luni inchisoare stabilita se amana cu un termen de 2 ani de supraveghere, prevazut in art.84 alin1. Cod penal. Pe toata durata acestei masuri, avocatul Ciocan Luigi Cristinel va trebui sa respecte anumite conditii impuse. Potrivit judecatorilor, avocatul va trebui sa respectele urmatoare conditii: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Vaslui, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 84 alin.

Ba mai mult, Ciocan Luigi Cristinel este obligat sa presteze, fara sa fie remunerat, un numar de 30 de zile de munca in folosul comunicatii, fie la Primaria Husi sau Directia de Asistenta Sociala Vaslui, fara a-i fi remunerate. Codul de procedura penala il obliga pe inculpatul Ciocan Luigi Cristinel la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate catre stat.

Daca avocatul husean va incalca regulile impuse de catre judecatori in privinta masurii de  supraveghere, acesta ar putea ajunge la inchisoare pe o perioada de 8 luni.

“Solutia pe scurt: baza art. 396 alin.1,4 Cod procedura penala , raportat la art. 83 Cod penal stabileste pedeapsa de 8 (opt) luni inchisoare in sarcina inculpatului CIOCAN LUIGI CRISTINEL, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau altor substante , prevazuta de art. 336 alin.1 Cod penal , cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedura penala ( fapta din 2.08.2015). In baza art. 83 alin.1 lit. a,b,c si d si alin. 4 Cod penal, amana aplicarea pedepsei inchisorii stabilite pe un termen de supraveghere , prevazut de art. 84 alin.1 Cod penal, de 2 ani calculat de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari. In baza art. 84 alin.2 Cod penal , coroborat cu art. 85 alin.1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Vaslui, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 84 alin.2 Cod penal , coroborat cu art.85 alin.2 lit. b Cod penal, impune inculpatului sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii , pe o perioada de 30 zile, la Primaria Orasului Husi sau Directia de Asistenta Sociala Vaslui. In baza art. 86 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 85 alin.1 lit. c) – e) se comunica Serviciului de Probatiune Vaslui. In temeiul art. 83 alin.4 Cod penal atentioneaza inculpatul asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere. In baza art. 404 alin.3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 88 Cod penal privind revocarea amanarii aplicarii pedepsei inchisorii precum si ale art. 89 Cod penal privitoare la anularea amanarii pedepsei inchisorii. Potrivit art. 90 alin.1 Cod penal, persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusa niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita, daca nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare. In baza art. 274 alin.1 Cod procedura penala, obliga inculpatul Ciocan Luigi Cristinel la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate catre stat. “se arata in comunicat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0925 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033345 (s)