joi, 28 martie, 2024

Avortul spontan – factori de risc/ preventie

Distribuie:

Publicat:

Avortul spontan sau pierderea spontana a sarcinii poate fi cauzata de mai multi factori de risc, printre care cei genetici sau bolile metabolice.

Pe langa acești factori de risc, specialiștii au mai asociat avortul spontan si cu varsta înaintata a femeilor, cu antecedentele din familie sau alte probleme de sanatate (diabet zaharat, afectiuni autoimune, probleme cervicale sau uterine, infectii, consum de alcool, tigari, droguri, consumul excesiv de medicamente, mediu toxic sau obezitate).

Pentru a evita astfel de situatii neplacute, specialistii recomanda femeilor sa aiba în vedere cateva aspecte care sa le ajute sa duca sarcina fara probleme pana la termen. Astfel, adoptarea unui stil de viata sanatos atat înainte de sarcina cat si în timpul acesteia este mai mult decat necesara, sunt de parere specialistii.

„O dieta sanatoasa, bine echilibrata, suplimente naturale pentru sustinerea organismului si pregatirea sa, miscarea fizica moderata, limitarea cantitatii de cafea consumata, evitarea fumatului, gestionarea stresului si controlul periodic sunt factorii esentiali care duc la o sarcina sanatoasa, lipsita de probleme sau de riscul aparitiei unui avort spontan”, a declarat, în comunicatul de presa, dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrica-ginecologie.

sursa:sanatateatv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img