News Flash:

Azilele de batrani din judetul Vaslui sunt arhipline. Planuri noi pentru caminul din HUSI

28 Ianuarie 2015
5733 Vizualizari | 0 Comentarii
Majoritatea varstnicilor vasluieni ajung in centrele sociale din judetul Vaslui, insa in acest moment si acestea sunt suprasolicitate. In medie un asemenea centru are o capacitate de 200 de persoane; 150 pentru persoanele varstnice si 50 pentru persoane varstnice, dar cu handicap. Desi sunt aglomerate, solicitarile continua sa apara.

“La acesta data, pe toate centrele incarcatura este maxima, iar solicitarile nu lipsesc. Cele mai multe cereri sunt in sezonul rece. Cele mai multe solicitari vin din partea familiilor, autoritatilor locale sau chiar din partea medicilor de familie.”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Autoritatile vasluiene spun ca pentru multi dintre batrani nu e cea mai buna solutie plecarea de la casutelor lor si internarea intr-un camin. Pentru cei mai multi, plecarea de acasa le grabeste sfarsitul.

Planuri pentru Husi.

Conducerea DGASPC Vaslui doreste ca in anul 2014 sa reuseasca sa modifice centrul mare de la Husi.

“Am ramas cu un centru foarte mare, aici ma refer la Centrul-camin de recuperare pentru persoane cu afectiuni neuropsihice din municipiul Husi, unde avem aproximativ 200 de beneficiari. Speram ca pe programele de anul acesta si pe Strategia privind dizabilitatea sa reusim sa construim niste centre mai mici”, a declarant directorul DGASPC Vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0927 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029333 (s)