joi, 25 aprilie, 2024

Băncile europene ar trebui să fuzioneze conform fostului premier al Qatarului și important acționar Deutsche Bank

Distribuie:

Publicat:

Fost premier al Qatarului, şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, care în prezent este un acţionar important la grupul bancar german Deutsche Bank, a declarat marţi că băncile europene ar trebui să fuzioneze pentru a putea concura mai bine cu băncile americane sau chineze, informează Reuters.

"În cazul în care compari băncile europene cu băncile americane sau cu cele chineze, vei vedea că sunt mult prea mici pentru a putea supravieţui singure", a spus şeicul Hamad bin Jassim al-Thani, la un forum economic organizat de Bloomberg.

Întrebat dacă Deutsche Bank ar trebui să încerce să fuzioneze cu altă bancă, Thani a răspuns: "Nu sunt în Consiliul de Administraţie, aşa că ei vor trebui să decidă. Dar cred că fuziunile sunt inevitabile".

Şeicul Hamad bin Jassim al-Thani deţine o participaţie de 3,05% la Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

Thani, care este şi un investitor imobiliar important pe piaţa din Londra, a adăugat că piaţa imobiliară traversează o perioadă dificilă, în special pe segmentele ospitalităţii, birourilor şi de retail, unde revenirea nu va fi una uşoară, pentru că obiceiurile oamenilor nu s-au schimbat.

"În cazul birourilor, trebuie să ştim dacă vor avea un spaţiu deschis sau vor avea nevoie de mai mult spaţiu pentru o persoană", a spus Thani.

În ceea ce priveşte segmentul de retail, şeicul a apreciat că acesta se confruntă cu mai multe provocări deoarece tânăra generaţie comandă din ce în ce mai mult online. În schimb, sectorul ospitalităţii ar putea să îşi revină, deoarece oamenii sunt interesaţi să călătorească pe măsură ce pandemia se diminuează, conform agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img