vineri, 19 aprilie, 2024

Bărbat din Gorj, ucis de un bondar. Înțepătura i-a provocat decesul la 44 de ani

Distribuie:

Publicat:

La doar 44 de ani, un bărbat din Gorj a murit, după ce a fost înțepat de un bondar. Victima se afla în vizită la un vecin, când a avut parte de înțepătura mortală. Specialiștii averizează că înțepătura de bondar este mai periculoasă decât cea de albină.

Bărbat din Gorj, ucis de înțepătura unui bondar

Tragedie în comuna Crasna, judeţul Gorj. Un bărbat de 44 de ani a decedat la scurt timp după ce a fost înțepat de un bondar, în curtea unui vecin. Moartea acestuia s-a produs rapid, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

În acest caz, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

"Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic 112, despre faptul că o persoană a fost înțepată de o insectă și ar fi decedat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 44 de ani, din comuna Crasna, în timp ce se afla în curtea locuinței unei persoane din aceeași localitate a fost înțepat de o insectă (bondar) și a decedat la scurt timp.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj, însă din păcate a fost constatat decesul bărbatului. Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Cu o lună în urmă, o femeie din Vâlcea și-a găsit sfârșitul într-un mod asemănător. La fel ca în cazul din Gorj, victima a fost înțepată de un bondar și a intrat în șoc anafilactic. Nici în cazul femeii nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată, medicii încercând fără succes s-o aducă la viață.

În acest caz, apropiații victimei au declarat că aceasta fusese înțepată de un bondar și a început să se simtă rău la scurt timp după. Femeia avea vârsta de 50 de ani și era din comuna Gradiștea, sat Obislavu.

Sfatul medicilor în cazul înțepăturilor de bondar

Potrivit specialiștilor, înţepătura unui bondar este mult mai periculoasă decât cea de albină. În cazul bondarilor, simptomele înțepăturii apar foarte repede.

În cazul în care vi se întâmplă să fiți înţepaţi de un bondar, medicii vă sfătuiesc să vă puneți imediat comprese cu apă cu gheaţă sau cu lămâie şi oţet pe locul cu pricina. De asemenea, trebuie să beţi multă apă şi să luaţi antibiotice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img