vineri, 29 martie, 2024

Bărbatul care a amenințat-o cu violul pe șefa Arestului Poliției Prahova, condamnat la închisoare cu executare

Distribuie:

Publicat:

Pietraru a fost implicat în 2015 într-o altercație care a avut loc tot în arestul de la Câmpina, iar victima a fost Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta. În plus, și Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, ar fi fost amenințat de interlop.

Amenințarile la adresa polițistei au avut loc în noiembrie 2016 când Pietraru, nemulțumit de condițiile din arest a devenit agresiv și a început să-și amenințe colegii de cameră. Concret, acesta a cerut șefei centrului de detenție apă caldă ca să-și facă un ness, în condițiile în care în arestul de la Câmpina, deținuții primesc apă caldă marțea și joia, spun surse apropiate anchetei. Acesta a fost motivul pentru care Pietraru și-a amenințat mai întâi colegii de cameră și apoi pe polițiști.

Iată mai jos comunicatul Parchetului:

”Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate – arestat în altă cauză, a inculpatului Pietraru Ionut Daniel, pentru săvârsirea infractiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 si 4 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen.. În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: La data de 28.11.2016, în timp ce se afla sub puterea unui mandat de arestare preventivă, fiind încarcerat în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Prahova, a solicitat agentilor supraveghetori anumite bunuri, la care nu avea dreptul potrivit legii, iar din cauza refuzului primit de la acestia, a început să se manifeste violent si a amenintat că le va mutila pe celelalte persoane private de libertate care se aflau în aceeasi cameră cu el. În aceste conditii, seful Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova, persoana vătămată E.M.D., având gradul de comisar de politie, a dispus mutarea inculpatului într-o altă cameră de detentie. Urmare a refuzului sefului Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova de a avea o atitudine conformă solicitării inculpatului, acesta din urmă a adresat amenintări cu violente fizice si moartea persoanei vătămate, dar si membrilor familiei acesteia. Comportamentul agresiv al inculpatului a fost de natură a-i produce o stare de temere persoanei vătămate, care, în consecintă, a formulat plângere penală împotriva inculpatului. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpina”

Soluția pe scurt a Judecătoriei Câmpina:

 ”… condamnă pe inculpatul PIETRARU IONUŢ DANIEL, la o pedeapsă de : 1 (un) an şi 6(şase) luni închisoare pentru săvarşirea infracţiunii de ultraj. În temeiul disp. art.68 alin.1 lit.c cp cu ref. la art 67 alin.1 cp rap. aplica inculpatului, pe langa pedeapsa principala, pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. la art.66 alin.1 lit. a cp ( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice), b cp( dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), n cp(dreptul de a comunica cu persoana vătămată Enache Mariana Daniela prin contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, ori de a se apropia de aceasta la o distanţă de mai putin de 5 de metri) pe o durata de doi ani, dupa executarea pedepsei închisorii. În temeiul disp. art.65 cp aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. la art.66 alin.1 lit.a cp ( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii elective publice), b cp( dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), n cp( dreptul de a comunica cu persoana vătămată Enache M.D prin contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, ori de a se apropia de aceasta la o distanţă de mai putin de 5 de metri )din momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate a fost executata sau considerata ca executata. În temeiul disp. art.397 alin.1 cpp ia act că persoana vătămată Enache Mariana Daniela nu a formulat pretenţii civile în cauză. În temeiul disp. art.274 alin.1 cpp obligă pe inculpat să plătească statului suma de 1.000 lei cheltuieli judiciare. Dispune avansarea sumei de 887 lei , reprezentand onorarii aparatori desemnaţi din oficiu pentru inculpat şi de 470 lei, reprezentand onorariu apărător desemnat din oficiu pentru persoana vătămată, de către Ministerul Justitiei prin decontare de catre Serviciul Contabilitate Tribunalul Prahova catre Baroul Prahova. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, conform portalului instanțelor de judecată.

Pietraru a făcut apel la sentința judecătorilor Câmpineni, dar Curtea de Apel Ploiești a menținut condamnarea.

 

Sursa: ziarulincomod.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img