joi, 25 aprilie, 2024

Băutura care funcționează mai bine decât un sirop de tuse: E plină de vitamina C și ajută și la durerile de gât

Distribuie:

Publicat:

Sandra Alexiu, preşedinte al Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, membru al Societății Române de Microbiologie și membru al Societății Europene pentru boli infecțioase pediatrice (ESPID), a scris un mesaj important în ceea ce privește criza de medicamente din ultima perioadă.

Medicul recomandă ferm să nu mai luăm antibiotice fără prescripție medicală și a oferit câteva sfaturi naturiste pentru răceli, dureri de gât sau tuse.

„E criza mare de medicamente. Se găsesc cu greu antitermice și foarte greu antibiotice, mai ales pentru copii. Nu știu dacă să mă bucur, sau să fiu îngrijorată, nu știu dacă pleacă din țară sau sunt în stocuri prin case. Oricum, în perspectiva valului de viroze grele care abia începe, nu va fi bine deloc… Poate așa vom înțelege că:

1. Nu luăm CEVA de febră decât dacă avem peste 38.5

Rareori există excepții și acestea sunt bine cunoscute. Febra e un mecanism de apărare, ea ne CREȘTE IMUNITATEA. Nu suplimentele. Nu vitaminele, nici siropurile sau tincturile care mai de care mai scumpe. Nu. Suntem făcuți de Dumnezeu cu propriile mecanisme de reglare, un miracol greu de explicat, pe care ne străduim din greu să il împiedicăm.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img