vineri, 19 aprilie, 2024

Băutura care poate provoca boli cronice: Încetinește activitatea creierului

Distribuie:

Publicat:

În ultima vreme, cel puțin în România, au fost lansate o mulțime de alerte alimentare, de la produsele pentru copii, până la alimentele de zi cu zi, iar semnalele de alarmă în ceea ce privește adoparea unui stil de viață mai sănătos, dar și ale cifrelor îngrijorătoare despre obezitate sunt la ordinea zilei.

O ”epidemie” de supraponderabilitate și obezitate, responsabilă de peste 1,2 milioane de decese pe an, face ravagii în Europa, a declarat zilele trecute Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Potrivit OMS, obezitatea ar putea depăși fumatul ca principal risc pentru cancerul care poate fi prevenit. Altfel, supraponderabilitatea și obezitatea ocupă locul patru ca factor de risc de deces, după hipertensiunea arterială, riscurile alimentare și tutun.

Ei bine, toate acestea se cauzează stilului de viață greșit pe care-l avem, de la mâncare fast-food sau instant, la sucuri, alcool, tutun și mulți alți factori care se tot adună.

Băutura care provoacă boli cronice

Acum, experții în sănătate publică atrag atenția că „băuturile carbogazoase dulci pot provoca boli cronice și chiar încetinesc activitatea creierului, ajungând la fenomenul de ceața creierului, o problema cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume în ultima perioadă.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img