News Flash:

BACALAUREAT 2014: Candidatii dau maine ultima proba, la alegere din mai multe discipline

3 Iulie 2014
1807 Vizualizari | 0 Comentarii
Candidatii la bacalaureat dau vineri ultima proba scrisa, testul fiind sustinut la fizica, chimie sau informatica de catre elevii care au absolvit un liceu cu profil real si la geografie, filosofie, logica, economice, psihologie sau sociologie de catre cei de la profilul umanist.

Testele scrise de la bacalaureat au inceput luni, cu proba de limba si literatura romana, pentru care au fost pregatite doua tipuri de subiecte - unul pentru absolventii profilului real si un altul pentru cei de la uman.

Marti a avut loc proba scrisa de limba si literatura materna, iar miercuri candidatii au sustinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematica pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real si istorie pentru cei de la profilul umanist.

Pentru ultima proba a examenului de bacalaureat, candidatii au putut opta, in functie de filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele doua grupe: fizica, chimie, biologie sau informatica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala; geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala.

Rezultatele vor fi afisate in 7 iulie, pana in ora 12.00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatii (intre orele 12.00 si 16.00), care vor fi solutionate in perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate la 11 iulie.

Examenul se desfasoara in 527 de centre de examinare.

Bacaluareatul 2014 a inceput la 10 iunie, primele probe fiind cele orale: limba romana (10-12 iunie), limba materna (11-13 iunie), evaluarea competentelor digitale (16-20 iunie) si limba straina (23-27 iunie).

BACALAUREAT 2014. La probele orale, elevii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Insa candidatii care la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale au refuzat sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse, nu au putut participa la probele scrise, intrucat s-a considerat ca nu au sustinut probele orale.

Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Anul trecut, la sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor. Potrivit acelorasi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6 la suta din absolventii promotiilor anterioare.

 Dupa solutionarea contestatiilor, promovabilitatea la nivel national a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la suta dintre absolventii promotiei 2012 - 2013 si 31,7 la suta dintre absolventii promotiilor anterioare promovand examenul.

fizica chimie informatica profilul umanist literatura materna liceu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043455 (s)