joi, 18 aprilie, 2024

BAFTA, fetelor! Romania joaca astazi pentru un loc in careul de asi al Cupei Mondiale

Distribuie:

Publicat:

Romania joaca astazi în sferturile de finala ale Mondialului de handbal feminin, contra reprezentativei gazdelor, Danemarca, iar antrenorul Tomas Ryde crede ca tricolorele au sanse bune de calificare în semifinale. Tehnicianul suedez al României a vorbit la superlativ despre Cristina Neagu.

Într-un interviu publicat marti de ekstrabladet.dk, Ryde a dezvaluit ca factorul psihologic va fi decisiv miercuri, în Boxen Arena, o sala în care vor fi 12.000 de suporteri danezi. A analizat apoi adversarul: “Nu-l cunosc prea bine pe Klavs Bruun Jorgensen, dar din ceea ce am putut vedea la meciurile de la acest turneu, e foarte bun în conditii favorabile lui, dar nu la fel de bun în conditii de adversitate. Dar asta e de ajuns pentru multi antrenori. Jucatoarele daneze nu se gândesc sa-si dezamageasca numerosii fani, dar pe de alta parte asta ar putea fi o presiune suplimentara”. În vârsta de 55 de ani, Ryde, care în 2006 a cucerit Champions League cu Viborg, a vorbit la superlativ despre vedeta echipei României, Cristina Neagu: “stie mai multe despre handbal decât aproape toti antrenorii. Pe teren, ea conduce atât echipa ei, cât si echipa adversa. E foarte concentrata. Ea este cea mai buna jucatoare de handbal din lume”.

Cristina Neagu s-a antrenat marti de dimineata în sala din Herning, dar abia dupa ce a petrecut mai mult timp pe marginea terenului, unde a primit îngrijiri medicale. Nu e însa nimic grav si Ryde a anuntat ca ea va fi pe teren miercuri. “Am probleme cu gleznele, cu genunchii si cu umerii si nu m-am antrenat cât de mult mi-as fi dorit. Am multe probleme fizice si n-am fost 100% aici în Danemarca. Dar sunt încrezatoare pentru meciul de mâine. Îmi place ca vor fi 12.000 de spectatori”, a spus Cristina, dupa antrenament.

Ryde a analizat pe scurt si reprezentativa gazda, adversara pentru un loc în semifinale: “A avut câteva meciuri foarte diferite. Au fost câteva cu multe erori tehnice. Dar împotriva Suediei a jucat frumos. Mulle a jucat bine ca si conducator de joc, iar portarii si-au facut treaba. Danemarca e o echipa buna, cu o structura buna”. România – Danemarca se joaca astazi, de la ora 21:45, pe Dolce Sport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img