vineri, 26 aprilie, 2024

Balotelli promite sa se apuce de fotbal

Distribuie:

Publicat:

Ajuns la 25 de ani, Mario Balotelli da semne ca intelege ca fotbalul este un sport pe care trebui sa-l practici mai mult pe teren decat in afara lui. Atacantul italian s-a intors la Milan si cu siguranta va fi una dintre principalele atractii la pariuri sportive, avand in vedere capacitatea sa de a genera un interes enorm in jurul propriei persoane. Rebel fara cauza, Balotelli pare constient ca va trebui sa estompeze aceasta imagine daca vrea sa fie amintit peste ani ca fotbalistul Mario, si nicidecum ca un personaj de desene animate. Discursul sau de la prezentarea oficiala este al unui om care isi asuma greselile trecutului, dar care vrea sa priveasca altfel catre viitor. „Milan mi-a ramas in inima. Sunt fericit, mi-am imaginat tot timpul ca ma voi intoarce, am avut asta in suflet si am sperat. Din punct de vedere fizic sunt bine, sunt motivat, si abia astept sa ma antrenez cu echipa. Trebuie sa muncesc mai mult si sa vorbesc mai putin.” Ultima fraza pare a fi noul moto al fotbalistului de culoare, care ajunge la Milan intr-un moment bun, avand in vedere ca echipa porneste la un nou drum alaturi de Sinisa Mihajlovic. De altfel, antrenorul sarb ar putea fi cheia atat pentru renasterea Diavolilor, cat si pentru reinventarea lui Balotelli. Caracter puternic, Sinisa pare tehnicianul perfect pentru a-l struni pe nabadaiosul atacant, care are nevoie acum langa el de un tip autoritar, dar in acelasi timp apropiat de jucatori. Unul care sa-i vorbesca precum un tata, dar care sa nu ezite sa ii dea o palma atunci cand este nevoie sa-l trezeasca.

Sa nu uitam ca Balotelli a dat randament multumitor atunci cand a fost pregatit de Jose Mourinho sau Roberto Mancini, antrenori care au stiut sa scoata la iveala diamantul din el. Chiar si sub comanda lui Massimiliano Allegri sau a lui Cesare Prandelli, temperamente mai putin vulcanice, Mario a reusit sa aiba evolutii bune, insa impresia generala este ca pana la acest moment, perfomantele sale sunt sub potentialul pe care il are. Si asta pentru ca Balotelli s-a obisnuit ca altii sa traga de el, sa-l faca sa inteleaga ca este un fotbalist de calitate care trebuie sa-si arate zilnic atributele cu care a fost inzestrat de natura.

Probabil ca antrenorul lui Liverpool, Brendan Rodgers, s-a saturat sa fie rabdator cu el, si poate ca i-a facut un bine excluzandu-l din planurile sale si obligandu-l astfel sa se reseteze. Balotelli a primit un dus rece care pare sa-l fi trezit daca ne raportam la declaratiile sale, si este cu atat mai interesant de urmarit evolutia sa in acest sezon. Va rezista Mario tentatiilor de tot felul si va deveni acel fotbalist pe care fanii lui Milan il asteapta sa duca echipa catre mult ravnitul Scudetto? Sau va ramane prizonierul acelui comportament monden care nu face niciodata casa buna cu performanta? Intre aceste doua intrebari se afla un raspuns invaluit in mister deocamdata, pe care doar timpul, cu inegalabila sa rabdare, il va da in cele din urma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img