vineri, 29 martie, 2024

Banca de Dezvoltare – un game changer pentru investițiile din România!

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finanțelor și Guvernul României au făcut un pas important în ceea ce privește îndeplinirea angajamentelor asumate de către Guvernul României în programul de guvernare, dar și prin PNRR, și anume implementarea reformei privind înființarea Băncii de Dezvoltare a României. Prin hotărâre de Guvern, a fost aprobată în această săptămână înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare. Este un pas mare pe care România îl face pentru a operaționaliza prima bancă de acest tip în țara noastră, susține Mihai Precup, secretar de stat în Ministrul Finanțelor Publice.

”Banca de Dezvoltare a României va fi, în primul rând, o ancoră de stabilitate pentru investitorii români. Investitorii au nevoie de un partener de încredere și de discuții pe termen lung pentru investiții strategice. De asemenea, ea va reprezenta un promotor în atragerea de fonduri suplimentare.

Unul dintre rolurile pe care Banca de Dezvoltare îl va avea este acela de a deservi întreprinderile românești și alte entități aparținând sectorului public și privat din România, în scopul susținerii finanțării de proiecte care contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării, creșterii competitivității, inovării și creșterii economice, precum și creșterii absorbției fondurilor europene.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img