vineri, 19 aprilie, 2024

Banca Europeana vrea sa retraga o bancnota de pe piata! Explicatia este neasteptata

Distribuie:

Publicat:

Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea sa retraga din circulatie bancnota de 500 de euro, argumentele pentru mentinerea acesteia fiind ‘din ce in ce mai putin convingatoare’, dupa cum a precizat Benoit Coeure, membru in consiliul director al BCE.

In prezent, BCE analizeaza posibilitatea eliminarii bancnotelor de 500 de euro, precum si introducerea unui plafon cu privire la tranzactiile cu numerar in contextul luptei impotriva finantarii terorismului.

„Istoric, aceste bancnote au permis persoanelor fizice sa faca plati mari in mod convenabil. Insa, acest argument a devenit din ce in ce mai irelevant odata cu dezvoltarea mijloacelor electronice de plata. In plus, autoritatile competente suspecteaza ca sunt utilizate in scopuri ilegale, un argument pe care nu il mai putem ignora, avand in vedere importanta luptei impotriva spalarii banilor si finantarii terorismului”, a declarat Benoit Coeure, intr-un interviu publicat joi in cotidianul „Le Parisien”.

Intrebat daca BCE este pregatita pentru o decizie radicala cu privire la viitorul bancnotei de 500 de euro, Coeure a raspuns: „Analizam aceasta chestiune si vom lua in curand o decizie”.

„Argumentele pentru mentinerea bancnotei de 500 de euro sunt din ce in ce mai putin convingatoare”, a adaugat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img