marți, 16 aprilie, 2024

Banca Naţională a României lansează o monedă din aur cu tema ‘300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din Bucureşti’

Distribuie:

Publicat:

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, în 28 noiembrie, o monedă din aur cu tema "300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din Bucureşti".

Conform unui comunicat al băncii centrale, moneda are o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, diametrul de 21 mm, greutate de 6,452 grame şi cant zimţat, potrivit Agerpres.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din Bucureşti, anul de emisiune "2022", stema României, valoarea nominală "100 LEI" şi inscripţia "ROMANIA".

Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu şi inscripţiile "Biserica Kretzulescu" şi "300 ANI".

"Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central", se menţionează în comunicat.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img