marți, 23 aprilie, 2024

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre finanteaza IMM-uri printr-o facilitate de leasing de 20 milioane de euro catre Garanti BBVA Leasing

Distribuie:

Publicat:

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre finanțează întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din România, printr-o facilitate de leasing de 20 milioane euro către Garanti BBVA Leasing.

Finanțarea va permite companiei să onoreze solicitările IMM-urilor românești pentru achiziționarea de echipamente, utilaje și vehicule. Noul împrumut este al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing și BSTDB, potrivit mediafax.ro.

BSTDB estimează că finanțarea acordată va ajunge la peste 200 de companii, contribuind astfel la generarea de noi locuri de muncă și la creșterea competitivității și a capacității de export a economiei românești.

Înființat în 1998, Garanti BBVA Leasing (marca sub care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) este un furnizor de leasing financiar axat pe IMM-uri, cu sediul central din București și șase birouri de leasing din toată țara. Compania a acordat finanțări în valoare de peste 1 miliard de euro în sistemul de leasing, de la înființarea sa. Garanti BBVA Leasing face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Consumer Finance. Garanti BBVA Group România este deținut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img