miercuri, 24 aprilie, 2024

Bancile ar putea creste dobanzile la Prima Casa pentru locuintele vechi

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a anuntat joi ca se va pastra avansul de 5% pentru programul Prima Casa, iar vechimea locuintelor va fi un element important in acordarea creditelor. Bancile ar putea sa majoreze dobanzile in cazul locuintelor vechi.

„Vom pastra acest avans, fiindca altfel se va crea o presiune pe banci, dar si pe cei care doresc sa obtina un astfel de credit. In ceea ce priveste vechimea locuintelor, am considerat ca limita de 5 ani va stimula constructia de locuinte noi. Insa putem discuta despre aceasta limita. Avem nevoie de mai multe locuinte si o simpla tranzactionare a celor existente nu va rezolva problema. Este posibil ca bancile sa practice dobanzi mai mari in cazul creditelor prin Prima Casa pentru locuintele mai vechi”, a declarat ministrul Finantelor.

Anca Dragu a precizat ca se pregateste o strategie pe 5 ani a programului Prima Casa, astfel incat acesta sa ofere predictibilitate.

In total, de la lansarea acestui program si pana in prezent, au beneficiat de credite circa 185.000 de persoane, valoarea totala a finantarilor fiind de aproximativ 7,1 miliarde de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img