vineri, 19 aprilie, 2024

Bani de la Guvern pentru romanii din strainatate care se intorc in tara sa munceasca!

Distribuie:

Publicat:

Luna decembrie vine cu bani mai multi pentru unii romani! Cei care se intorc in tara sa munceasca sau somerii care merg in zonele defavorizate sa se angajeze vor primi o prima de aproape 2.800 de euro. Tot incepand cu aceasta luna intra in vigoare tichetele de masa majorate, anunta Realitatea TV.

Somerii din zone defavorizate care isi gasesc de lucru in alta localitate vor incasa o prima de instalare de 12.500 de lei. Adica aproape 2.800 de euro. Aceeasi suma o primesc si romanii din strainatate care revin in tara si isi gasesc un loc de munca. In aceeasi categorie sunt inclusi si angajatii firmelor care isi deschid sedii in zone defavorizate.

In plus, cei care sunt in somaj de cel putin un an sau sase luni – in cazul tinerilor – vor beneficia de un bonus la angajare.

Tot incepand cu aceasta luna este introdus si ajutorul de naveta. Somerii care isi gasesc de lucru la mai mult de 15 kilometri de casa vor primi bani pentru transport, dar nu mai mult de 55 de lei pe zi.

Si angajatii care primesc tichete de masa si-ar putea creste veniturile din decembrie. Valoarea bonurilor a crescut de la 9 la 15 lei. Ramane insa la latitudinea angajatorului daca ofera tichete de masa de 15 lei sau cu valori mai mici de aceasta suma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img