News Flash:

Banicioiu: Ministerul Sanatatii face verificari la Spitalul Judetean Vaslui, privind taxa de 50 de lei ceruta la copii

21 Iunie 2014
1814 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Sanatatii va face verificari la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, prin Directia de Sanatate Publica (DSP) din judet, privind taxa de 50 de lei pentru copiii care ajung la Urgente fara bilet de trimitere si in cazul carora medicul decide ca nu este vorba de o urgenta.

 Ministerul Sanatatii a cerut DSP Vaslui sa verifice pe ce baza au fost ceruti bani pentru copiii care au ajuns la Urgente in spital, intrucat asistenta medicala de urgenta este gratuita pentru toata lumea, iar pentru copii sunt gratuite toate serviciile de urgenta.

Parintii care ajung cu copiii la Camera de Garda de la Pediatrie de la Spitalul Judetean Vaslui trebuie sa achite 50 de lei pentru consultatie daca nu au bilet de trimitere si daca medicul decide ca minorii nu necesita internare, conducerea unitatii spunand ca "munca patriotica nu mai face nimeni".

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, parintii care vin cu copiii la Camera de Garda de la Pediatrie trebuie sa achite 50 de lei daca nu au bilet de trimitere si daca medicul de garda decide ca minorii nu necesita internare, intrucat acestia beneficiaza de servicii medicale "la cerere".

 "Orice serviciu medical la cerere se plateste, chiar si la Camera de Garda Pediatrie. Daca pacientii nu au bilet de trimitere iar medicul apreciaza ca nu este vorba de vreo urgenta, atunci consultatia se taxeaza cu 50 de lei. Trebuie sa se inteleaga ca munca patriotica nu mai face nimeni ", a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe langa consultatie, parintii copiilor vor trebui sa plateasca, daca nu au trimitere de la medicul de familie, si analizele medicale facute in spital.

Tatal unui copil care a ajuns, zilele trecute, la Camera de Garda de la Pediatrie si a platit 50 de lei a spus ca nu i se pare "normal sa se intample asa ceva intr-un spital de urgenta".

"Am ajuns in una din noptile trecute la Camera de Garda de la Pediatrie, cu copilul avand o stare generala de rau si cu temperatura corpului 38,6. La acea ora nu aveam unde sa merg in alta parte, cabinetul medicului de familie si clinicile particulare fiind, evident, inchise. Medicul l-a consulat pe baiat si a constatat ca este o viroza, pentru care am primit o reteta. Nu a considerat ca ar fi vorba de vreo urgenta medicala, asa ca asistenta mi-a taiat chitanta pentru consultatie, in valoare de 50 de lei. Nu stiu daca este normal sa se intample asa ceva intr-un spital de urgenta", a spus parintele unui copil.

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030678 (s)