sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Barba are si beneficii, nu este doar un moft!

Distribuie:

Publicat:

In ciuda celor care spun ca barba nu mai este la moda, acest trend ramane in voga in multe tari ale lumii, inclusiv in randul romanilor, iar cei care nu renunta la barba nu gresesc. Specialistii sustin ca parul de pe fetele barbatilor are niste beneficii ascunse pentru sanatate.

Asadar, aspectul estetic nu este singurul avantaj pe care il are barba. Cercetarile arata ca aceasta protejeaza pielea purtatorului de 90-95% dintre razele ultraviolete asemenea unui produs de protectie solara cu factor 21

Studiul in aceasta privinta a fost realizat de profesorii de la Universitatea din Queensland, citat de The Independent. Totusi, specialistii avertizeaza ca barba nu poate inlocui crema de protectie solara, asadar, cand merg la plaja, barbatii nu trebuie sa profite excesiv de acest avantaj al barbii. 

In plus, expertii sustin ca barbatii cu barba sunt mai putin predispusi riscului de aparitie a cancerului de piele, avand in vedere faptul ca soarele atinge cu greutate pielea acoperita cu barba si nu afecteaza pielea la fel cum o face in cazul in care aceasta este direct expusa. Totodata, barba incetineste imbatranirea pielii fetei, pentru ca aceasta nu mai intra in contact direct cu factorii daunatori externi. 

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img