vineri, 26 aprilie, 2024

Barlad : 9 mai, triplă sărbătoare marcată la Monumentul Eroilor Neamului!

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 9 Mai, dată cu triplă semnificație în istoria poporului român – Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei împotriva Fascismului și Ziua Europei – a fost marcată la Bârlad cu o participare numeroasă din partea localnicilor.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat al României, urmat de cel al Uniunii Europene. A urmat un ceremonial religios și militar la Monumentul Eroilor Neamului, amplasat pe Bulevardul Republicii, în intersecția din zona "Cerbul de Aur".

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți condus de protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lăiu, primarul Bârladului, av. Dumitru Boroș, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Neamului, spre cinstirea celor care s-au jertfit pentru dreptate, independență și unitate, pentru solidaritate și colaborare între națiunile din Europa și din lume.

De asemenea, au mai fost depuse coroane de flori din partea Consiliului Local Bârlad, Garnizoanei Bârlad, Ministerului Afacerilor Interne, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Poliției Locale Bârlad, formațiuni politice și instituții de învățământ din localitate. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Bârlad.

La final, Primarul Dumitru Boroș le-a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți la această importantă manifestare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img