joi, 25 aprilie, 2024

Barlad : A doua etapa de igienizare si decolmatare a albiei Paraului Valea Seaca, la final – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, aduce la cunostinta opiniei publice ca, recent, s-a finalizat si cea de-a doua etapa – cea mai importanta – a lucrarilor de decolmatare si igienizare a albiei Paraului Valea Seaca.

In prima faza, anul trecut, urmare a demersurilor initiate de la nivel local, inca de acum trei ani, personalul Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Prut – Barlad – Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vaslui, care are in administrare sectorul albiei cursului de apa Valea Seaca ce treverseaza municipiul Barlad, a lucrat de la confluenta acestui parau cu Raul Barlad, spre amonte. Lucrarile s-au oprit in zonele locuite, respectiv in zona Podul de Fier. Dupa cum am mai anuntat, operatiunile de decolmatare si igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia paraului din anul 1973) s-au reluat in primavara acestui an si au presupus lucrari pe sectorul Podul de Fier – Podul Pescariei – Podul „I L. Caragiale”.

„Lucrarea era asteptata de foarte multi ani, in special in zona centrala pentru protejarea de inundatii. S-a lucrat manual si mecanic, in conditii deosebit de grele, pe albia paraului Valea Seaca nemaifacandu-se interventii de acest gen de zeci de ani. Pentru toate eforturile depuse, vreau sa le multumesc public, in primul rand, domnului Ministru al Mediului, Costel Alexe si domnului Petru Avram, director al ABA Prut – Barlad, precum si tuturor celor care ne-au ajutat la realizarea acestei lucrari”, a declarat primarul Dumitru Boros.

In perspectiva, se mai are in vedere si decolamatarea si igienizarea sectorului Pod „I. L. Caragiale” – Pod Verde, insa lucrarile fiind foarte dificil de realizat din cauza albiei mai inguste si a locuintelor din zona, in prezent se cauta solutii pentru accesul utilajelor si transportul materialului aluvionar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img