News Flash:

Barlad: Actiune de verificare a agentilor economici.Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 32.250 lei.

7 August 2015
1731 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o noua actiune de verificare a activitatii agentilor economici si persoanelor fizice, care desfasoara activitati de comert in piata din municipiul Barlad.

Actiunea a avut drept scop prevenirea si descoperirea faptelor ilicite de natura infractionala sau contraventionala savarsite in urma desfasurarii activitatilor de comert.

Politistii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienta bunurilor si produselor comercializate, a avizelor si atestatelor prevazute de lege, urmarindu-se totodata identificarea faptelor de evaziune fiscala si a actelor de comert ilicit. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

In urma controalelor efectuate la 74 agenti economici, politistii au aplicat 56 sanctiuni contraventionale, dintre care 20 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 35 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si 1 la alt act normativ. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 32.250 lei.

La actiune au participat si politisti din cadrul Serviciului Rutier, precum si specialisti din cadrul Directiei de Sanatate Publica, Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Politistii au intocmit dosar penal pe numele unui administrator din municipiul Barlad care comercializa la punctul de lucru din Piata „Sfantul Ilie” articole de imbracaminte purtand marci identice cu marcile inregistrate.
In cauza se pun in evidenta elementele constitutive ale infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, fapta prevazuta de Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

municipiul barlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0915 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027207 (s)