News Flash:

BARLAD: AJUTOR PENTRU BATRANI SI COPIII - FOTO

19 Ianuarie 2017
1512 Vizualizari | 0 Comentarii
Inca de la construirea Planului Strategic al Asociatiei Myosotis Romania si stabilirea directiilor de actiune pentru urmatorii cinci ani, am fost preocupati de soarta varstnicilor din orasul nostru si am stabilit ca unul dintre obiectivele pentru anul 2017 va fi lucru cu batranii nevoiasi, in special cu cei care locuiesc singuri si au nevoie de sprijin.

Proiectul de sprijin la domiciliu pentru persoanele in varsta va fi derulat de voluntarii asociatiei, tineri liceeni, si presupune efectuarea unor vizite saptamanale pentru a oferi sprijin in activitati casnice si cumparaturi pe care acestia nu le pot efectua din cauza mobilitatii reduse, modalitati de petrecere a timpului liber si dialog.

O prima etapa in implementarea acestui proiect o constituie distribuirea gratuita a sticlelor pentru apa calda, care consideram ca va veni in sprijinul batranilor mai ales acum in sezonul rece. Detinem un stoc de cateva sute de astfel de sticle, primite din Marea Britanie, achizitionate de un grup de batrani englezi, pentru care, tot acestia au impletit huse in diverse culori.

Invitam batranii sau reprezentanti ai acestora la sediul nostru situat in str. Stefan cel Mare nr. 6, Bl. B1-3, Sc. 2, ap 21, de luni pana vineri in intervalele orare 10:00 – 12:00 si 15:00 – 17:00 pentru primi gratuit o astfel de sticla impreuna cu instructiunile de utilizare, cat si pentru a completa, cu sprijinul voluntarilor myosotis, un chestionar prin care incercam sa evaluam nevoile pe care le au acestia si a stabili modul in care voluntarii ii pot sprijini la domiciliu, considerand ca acest lucru este un prim pas in implementarea acestui proiect.„Ne aflam intr-o mare dificultate financiara in ceea ce priveste Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati „Casa Esme” deoarece subventia de la bugetul de stat in baza legii 34/1998 a fost sistata din lipsa de fonduri dar speram ca acest deficit financiar va fi solutionat cu sprijinul autoritatilor locale. Noi continuam sa lucram pentru cei nevoiasi din comunitatea barladeana, urmarind indeplinirea obiectivelor din planul nostru strategic.

Pentru noi este o bucurie sa putem face acest lucru stiind ca sunt foarte multi batrani care isi duc zilele singuri fara niciun ajutor si le multumim voluntatilor asociatiei ca au primit cu entuziasm ideea de a ajuta batranii comunitatii.” a declarat Mihai Popa, directorul Asociatiei Myosotis.             

Cei ce doresc sa sprijine initiativele si proiectele Asociatiei Myosotis Romania pot face donatii sau sponsorizari in contul asociatiei RO53 RNCB 0260 0031 1376 0001 deschis la B.C.R. sau pot directiona 2% din impozitul pe venit datorat statului completand formularul 230 cu datele Asociatiei Myosotis, formular ce trebuie depus la Administratia Financiara locala pana la data de 25 Mai. In cadrul „Saptamanii Myosotis” ce a avut loc in luna Noiembrie a anului trecut, conducerea asociatiei a lansat o serie de modalitati de strangere de fonduri inedite si anume „Club 100 prieteni Myosotis” in care oricine se poate inscrie sprijinind asociatia cu suma de 100 de lei anual timp de cinci ani - in prezent clubul numara 26 de membri - si „Pusculita Myosotis” pe care o puteti ridica de la sediul asociatiei si colecta monede si cand aceasta este plina, se returneaza la sediul asociatiei, suma colectata in acest mod reprezintand o donatie din partea dumneavoastra pentru proiectele asociatiei. Cristina Radulescu

Galerie Foto

16143899_1408541849177567_743302519_n
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041708 (s)