marți, 16 aprilie, 2024

Barlad : Alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă 17 aprilie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe un drum public din localitatea/comuna Perieni, județul Vaslui, au încercat să oprească, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat, în vârstă de 25 ani, din aceeași localitate. Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către patrulă și a încercat să se sustragă activității de control, fiind urmărit pe o distanță de aproximativ 1 kilometru. Încercând să-și asigure scăparea, a pierdut controlul direcției de deplasare și a distrus porțile de acces într-o locuință. Ulterior, bărbatul a încercat să se sustragă, prin fugă, dar a fost interceptat de către polițiști.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img