vineri, 19 aprilie, 2024

Barlad : Arestati preventiv pentru talharie calificata

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii bârlădeni au reținut doi tineri de 19, respectiv 21 de ani, din municipiul Bârlad,  județul Vaslui, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a doi tineri de 19 și, respectiv 21 de ani, din Bârlad, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos .

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în ziua de 16 ianuarie a.c., la ora 18:30, persoana vătămată, un bărbat de 75 de ani, din Bârlad, care se afla într-o scară de bloc de pe strada Siret, din municipiului Bârlad,  ar fi fost abordat de către cei doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor și deposedat, prin violență, de geanta personală în care avea mai multe bunuri, printre care cardul bancar pe care avea lipit codul pin, portmoneul cu bani și telefonul mobil.

Totodată, polițiștii au stabilit că după comiterea faptei, cei doi tineri ar fi sustras, de pe cardul bancar al persoanei vătămate, suma de 1400 lei.

Mai mult, în data de 26 noiembrie 2020,  la ora 18:40, tânărul de 19 ani mai sus-menționat  ar fi deposedat, prin violență, de telefonul mobil și de suma de 16 lei,  și un minor de 16 ani, din Bârlad, care se afla la acel moment pe bulevardul Epureanu din municipiul Bârlad. Prejudiciul în cauză este estimat la aproximativ 1.500 de lei și a fost recuperat.

În data de 31 ianuarie, ca urmare a administrării probatoriului, față de persoanele bănuite s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul aceleiași zile, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img