vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Au facut scandal si au fost sanctionati

Distribuie:

Publicat:

Prin adresa nr. 22860/2018 autoritatea publica locala a solicitat sprijin cu efective de politisti locali in zonele in care se actioneaza pentru capturarea cainilor fara stapan, cu scopul de a preveni acte de violenta indreptate impotriva personalului Primariei si al Asociatiei „IVETS”.
 
In baza prevederilor art. 6, litera f, din Legea politiei locale nr. 155/2010, referitoare la atributiile politiei locale care ”asigura protectia personalului din aparatul de specialitate al primarului/primarului general, din institutiile sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale ori actiuni specifice”- in ziua de 01.11.2018, incepand cu ora 06.30, au fost desemnati doi politisti locali sa indeplineasca aceasta misiune.

Datorita faptului ca multe persoane au impiedicat reprezentantii Primariei si pe cei ai Asociatiei pentru Supravegherea si Protectia Animalelor „IVETS” sa execute activitatile prevazute in contract, prin exercitarea de acte de agresiune fizica, cuvinte jignitoare, acte de intimidare (materializate in filmari si fotografii), s-a impus interventia cu forte suplimentare pentru a preintampina alte fapte cu violenta si acte de tulburare a ordinii si linistii publice.

 Drept urmare, fata de sase persoane au fost luate masuri de sanctionare contraventionala, pentru incalcarea in mod repetat, la diferite intervale de timp, a mai multor acte normative: Legea nr. 61/1991, art. 2, punctul 1, punctul 31, punctul 36; H.C.L.M. nr. 22/2002, art. 4, litera h; Legea nr. 349/2002.

 “Din acest motiv au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale cu amenda, valoarea totala a amenzilor acordate fiind de 16.300 lei. In plus, pentru ca doua persoane au sesizat infractiunea de lovire sau alte violente si distrugere, plangerile acestora si actele intocmite de agentii politiei locale vor fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad.

 Politia Locala Barlad atrage atentia reprezentantilor asociatiilor de protectie a animalelor, ori sustinatorilor acestora, sa-si exprime opiniile in mod civilizat si sa semnaleze autoritatilor presupusele ilegalitati care cred ca se comit, fara a impiedica insa organele de ordine sau ale administratiei publice locale sa-si exercite atributiile” a declarat Vasile Chelaru, directorul executiv al Politiei Locale Barlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img