marți, 16 aprilie, 2024

Barlad : Autoritatile nu vor ca Spitalul de Urgenta “Elena Beldiman” sa fie unitate de tratare a noului coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Oficialii barladeni fac un apel la Directia de Sanatate Publica pentru ca Spitalul de Urgenta "Elena Beldiman" sa nu fie transformat in unitate de tratare pentru persoanele infectate cu COVID-19.

Totul a pornit dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, la nivel local, a venit o informare de la Ministerul Sanatatii, prin care acesta intentioneaza sa declare Spitaluld e Urgenta barladean ca si "unitate suport".
In contrareplica, figuri politice barladene, precum si edilul municipiului au motivat acest lucru ca fiind nepotrivit. Ei spun ca spitalul are o finantare precara, nu este dotat in sectiile de Boli Infectioase si ATI, are spatii improprii, in comparatie cu Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui.

Tot ei spun ca unitatea din Vaslui este mai potrivita pentru a trata pacientii infectati cu COVID-19. Din aceste motive, primarul municipiului Barlad, Dumitru Boros, a solicitat DSP Vaslui sa nu il includa pe lista unitatilor suport.

 "Avem rugamintea sa excludeti varianta de a transforma Spitalul Barlad in prima unitate medicala din judet care sa fie obligata sa se ocupe de tratamentul eventualelor cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus", se arata intr-o adresa trimisa de primarul catre DSP Vaslui.

Tot de aceeasi parere este si deputatul PSD, Adrian Solomon : "Nu transformati Spitalul Municipal Barlad in spital suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19! Spitalul din Barlad are o structura improprie tratarii epidemiilor. Detaliez: infrastructura si circuitele sunt slab utilitate, dificil de controlat din punct de vedere epidemiologic. Personalul medical de specialitate este subdimensionat si lipsit de protectie. Vor fi usor de contaminat. De asemenea, nu pot asigura continuitatea actului medical. In conditiile in care spitalul nu detine echipamente de protectie minimale pentru sectiile chirurgicale, expunerea personalului la invazia COVID-19, este similara unui genocid medical.

Spitalul nu detine ventilatoare mecanice pentru cei internati cu COVID-19. De asemenea, spitalul nu detine medicatie antivirala pentru acest virus, conform cu protocoalele medicale".
De asemeni, reprezentantii USR Barlad au afirmat si ei ca cel mai potrivit pentru a deveni spital COVID-19 este SJU Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img