sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BARLAD: „ CEA DE A OPTA MINUNE”

Distribuie:

Publicat:

Ar fi o minune daca barladenii s-ar bucura ca ar scapa de haosul masinilor parcate aiurea si de cele abandonate. Daca s-ar intampla acest lucru , cu siguranta, unii nu ar mai recunoaste anumite zone  din oras unde este la „ moda” sa iti lasi copilul , daca se poate sa  intri cu autoturismul  pana in scoala. Sau  in fata magazinelor cat mai aproape de usa ,ori de cele care zac de ani de zile.  
                                     
Vestea buna este ca masinile  parcate pe trotuar sau stationate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou de autoritati, potrivit noilor reguli incluse intr-o Hotarare de Guvern cu privire la circulatia pe drumurile publice, document care a intrat in vigoare in luna Ianuarie a acestui an. Potrivit documentului, ridicarea autovehiculelor parcate sau stationate neregulamentar va fi realizata de catre administratorul drumului public sau, dupa caz, de catre administratia locala, cu exceptia cazurilor in care in autoturism se afla persoane. 
  
Despre aceste masuri a vorbit si edilul sef Dumitru Boros in ultima conferinta de presa sustinuta.  „Este un adevar de necontestat ca in Barlad sunt mari probleme in ceea ce priveste traficul rutier. Sunt multe masini abandonate, multe care au pe ele afise «De vanzare», iar unele stau de saptamani intregi. Cer Politiei Locale sa se implice in aceasta chestiune, dar solicit si sprijinul Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipale. Am vazut ca in unele orase s-a pus in practica acea procedura de ridicare a masinilor si lucram si noi la ea pentru ca este de nepermis ca anumite autoturisme sa stea cu saptamanile pe Republicii si sa impiedice traficul din oras. Sunt masini care stationeaza la intersectii, pe treceri de pietoni ori pe trotuare”
Ridicarea autoturismelor poate fi dispusa de catre politistii rutieri, in baza unor dispozitii scrise care vor cuprinde data, ora si locul ridicarii vehiculului, gradul profesional, numele si prenumele politistului rutier care dispune masura tehnico-administrativa, precum si unitatea din care acesta face parte, indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata, mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului, mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/inregistrare si marca vehiculului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img