marți, 16 aprilie, 2024

Barlad : Centru de afaceri Tutova – „ Gigantul cu picioare de lut „ – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Conceput ca fiind incubator pentru afaceri,desi nu a avut niciodata autorizatie pentru a desfasura aceasta activitate, Centru de Afaceri Tutova inca isi mai cauta menirea. Construit fara cap ( canalele de colectare a apelor pluviale se afla in incinta cladirii iar rezultatul acestei gandiri se oglindeste in peretii scorojiti si plini de mucegai amplasate “ strategic” langa panoul electric) ar mai avea o sansa de inflori daca soseaua de centura va fi realizata.

Maracini si pe un drum plin gropi-asta vede un posibil intreprinzator care ar ar avea interesul sa isi gaseasca un spatiu de productie.

 Construit prin fonduri europene, cinci milioane de euro, Centru de Afaceri Tutova ar fi trebuit sa ofere intreprinzatorilor sansa de a-si gasi o locatie la un pret mai mic fata de sumele cerute in Barlad. Din 2008 atunci cand oficial a fost taiata panglica , 42 de societati au inchiriat module pentru a-si desfasura activitatea de productie. Un rezultat bun care ar fi putut sa revigoreze activitatea.

In schimb aceste eforturi au fost umbrite de faptul ca  pavilionul central ,plin de mucegai si balti de apa rezultata de la ploaie, nu a putut fi valorificat material. In mandatul fostul edil Constantinescu se mai tineau cateva petreceri dedicate bunicilor, balurile adolescentilor, ceva nunti si botezuri alaturi  de cateva Revelioane pentru cresterea imaginii publice in ochii alegatorului. Odata cu neprimirea avizului de functionare de la ISU( o binecuvantare pentru unii) s-a asternut delasarea si nepasarea celor care au vazut ca aceasta cladire se degradeaza pe zi ce trece. Dar au preferat acest lucru pentru ca, la vremea respectiva, imobilul se afla inca in perioada de monitorizare din partea Uniunii Europene. Daca se incepea a se face valva pe calitatea proasta a lucrarilor facute exista posibilitatea ca UE sa se autosesizeze iar noi, nu autoritatea locala, sa fim nevoiti sa dam banii inapoi.

GRESIE LIPITA DOAR CU CHIT SI PANOU ELECTRIC AMPLASAT LANGA CANALUL DE COLECTARE A APEI PLUVIALE.

Ce am gasit in incinta pavilionul central al Centrului de Afaceri Tutova depaseste orice imaginatie!

Bataia de joc pe bani europeni se vede chiar de la intrare, acolo unde trebuie sa faci un salt gratios pentru a evita baltile care te intampina. Un miros greu de mucegai si aer statut este cel de al doilea lucru care te face curios sa privesti in jur. Printre galeti pline de apa, varul scorojit se prelinge pe gresia pe care o scoti simplu, cu degetele, intacta din podeaua care arata ca dupa bombardament! Placile amplasate pe tavan sunt desprinse si se poate observa vata de sticla care ar fi trebuit sa aiba alt rost, nicidecum de burete. De putin timp au inceput lucrarile de schimbare a acoperisului pentru a impiedica degradarea imobilului.

“ Am inceput sa refacem acoperisul si s-au inceput lucrarile si la interior. Dorim sa facem modificarile necesare astfel incat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui sa ne dea autorizatia de functionare si abia apoi vom putea inchiria celor jnteresati acest spatiu. De la 1 Noiembrie gradul de ocupare a Centrului de Afaceri va fi de 93 la suta. Si inca mai avem solicitari de spatii de inchiriat pe care nu le putem onora” ne-a declarat Iulian Bica, directorul DAPPC Barlad.

L-am intrebat pe actualul manager cine plateste aceste lucrari si de ce nu pot fi trasi la raspundere cei care au executat, in bataie de joc, aceasta lucrare.

“ Aceste investitii se fac cu bani proprii, din incasarile de la piata”. La cea de a doua intrebare am primit tacere -este si ea un raspuns.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img