joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: CENTRUL TURISTIC INTR-UN ORAS FĂRĂ TURIȘTI

Distribuie:

Publicat:

„ România este țara tuturor posibilităților” iar orașele ce ii aparțin nu fac excepție, ba se încadrează perfect in aceasta sintagma.                                                               

Orașul Barlad, o localitate cu 50.000 de locuitori , aflată intr-o zona turistică ( puteți admira in libertate „ cei mai buni prieteni ai omului”, „ vulcanii noroioși” din cartierele Munteni, Podeni, Deal II sau strada Emandi, flora si fauna lăsată in urma de cei de la CUP) avea nevoie de un Centru  Național de Informare Turistică  pentru a consilia si a detalia  turiștii  care au luat cu asalt aceasta urbe. Acesta a fost înființat in urma cu doi ani si jumătate, si a costat 629.467 lei din care 515.042 reprezinta fonduri europene isi dovedește „ utilitatea”.                                                                      

Amplasat la ieșirea din Barlad , intr-o parcare in care iti poți lasă mașina si te poți duce sa vizitezi Grădina Publica este cu „ ușurintă „ reperat de cei aflați in trafic. In spatele acestuia trece DE581 astfel încât șoferii aflați in tranzit cat staționează la semafor pot ieși pe geam pentru a vedea „ obiectivul turistic”.                                                                  

UNDE NU-I INTERES LIPSESC ACTIUNILE!                                                          

Lansat cu fast in prezenta autorităților locale si prezentat drept o mare realizare,  investiția a fost sortita eșecului încă din fașa. Deși aparține de Consiliul Local Municipal acesta nu a avut „onoarea” sa se numere printre serviciile enumerate pe site-ul Primariei.                                                                                                               

In majoritatea căutărilor despre Barlad nu apare nicio informatie care sa te duca spre acest centru. Adică, nimeni nu a făcut niciun efort sa te conducă la ceea ce te interesează. Au si  site de prezentare , ce mai contează ca pana ajungi la el ai toate șansele „ sa ieși la pensie” iar când ajungi la căbănuța din lemn s-ar putea sa ai „ norocul” sa fie  închisă deși conform orarului de funcționare ar trebui sa fie deschisa. Activitățile de promovare a urbei sunt nenumărate! De la  înființare au fost si ei parteneri la doua evenimente. Unul organizat de Biblioteca „ Stroe Belloescu” iar cealalat  de Primărie  in cadrul „ Zilelor Culturale ale Barladului”.   

  Au fost angajați in 2016 si doi specialiști care ar fi trebuit sa mediatizeze frumusețile targusorului si care au „ transpirat” datorită muncii depuse. Unul a clacat si si-a dat demisia căci e tare greu „ sa tai frunze la câini” mai ales când ai una mare exact pe pereții instituției.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img