vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: Clubul Elevilor ”Spiru Haret” s-a clasat pe locul 3 la karting scolar

Distribuie:

Publicat:

Echipajul Cercului de karting de la Clubul Copiilor ”Spiru Haret” Barlad a participat la Cupa Olteniei, etapa a III-a  a Campionatului National de karting scolar, editia  2017, etapa fiind organizata de Palatul copiilor Craiova.

Concursul s-a desfasurat, in premiera pentru echipajul barladean, pe pista din Prejmer, o pista noua, foarte tehnica, avand o suprafata de rulare buna, care a pus probleme multor piloti, in special celor mai putin experimentati.

La clasa Bambini, 50cc, Clubul Elevilor ”Spiru Haret” a avut doi piloti. Alexandru Stratica a facut o cursa foarte buna.

”S-a cunoscut faptul ca a ajuns mai devreme si a reusit sa se acomodeze cu pista cu un start excellent, insa o problema mecanica la motor nu i-a permis sa urce pe podium si, in final, a ocupat locul 4. Al doilea concurrent, Sergiu Ginju, a avut o evolutie buna, desi a fost primul concurs pe aceasta pista. A ocupat un meritoriu locu 7, iar Razvan Iftenie, din motive personale, a absentat”, a declarat Marius Gambuta, instructorul echipajului barladean.

La Clasa Pufo 60cc, Denis Costache a terminat cursa pe locul 8, avand problem tehnice cu kartul.

La clasa Mini 60cc,  clasa cea mai spectaculoasa, pilotul Bogdan Burlibasa, a ratat podiumul, dupa ce pana aproape de ultimul tur era pe locul 3. O mica greseala intr-un viraj i-a permis adversarului sa-l depaseasca, clasandu-se pe locul 4.

La clasa Kadet 80cc, Maria Geanina Burlibasa, performera etapei trecute din echipa barladeana, a fost acrosata din lateral, provocandu-i spargerea discului de frana, fiind nevoita sa se mearga usor pana la finis, ocupand in final un binemeritat loc 6.

Pilotul de la categoria KF3, Cosmin Darescu, a fost nevoit sa alerge la categoria Open, defectiunea majora la motorul de KF3, care s-a intamplat in prima etapa, nu am putut sa o rezolvam, din lipsa de piese,  clasanu-se pe locul 6 la aceasta categorie”, a mai spus profesorul Marius Gambuta.

La finalul acestei etape, cu doua absente si o participare la alta categorie, care nu puncteaza, in urma rezultatelor obtinute si a punctelor acumulate de piloti, Clubul Elevilor Barlad s-a clasat pe pozitia a III-a pe echipe, un loc nesperat la inceputul etapei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img