joi, 28 martie, 2024

Barlad: Continua igienizarea si decolmatarea albiei Paraului Valea Seaca

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, aduce la cunostinta opiniei publice ca, urmare a unor demersuri initiate de la nivel local inca de acum doi ani, recent s-au reluat lucrarile de decolmatare si igienizare a albiei Paraului Valea Seaca.

In prima faza, anul trecut, personalul Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Prut – Barlad – Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vaslui, care are in administrare sectorul albiei cursului de apa Valea Seaca ce treverseaza municipiul Barlad, a lucrat de la confluenta acestui parau cu Raul Barlad, spre amonte. Numai ca, lucrarile s-au oprit in zonele locuite, respectiv in zona Podul de Fier. Operatiunile de decolmatare si igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia paraului din anul 1973) au intrat in impas intrucat utilajele grele de la Apele Romane au avut dificultati majore in a-si face treaba din cauza constructiilor ridicate de unii localnici chiar pe digul paraului. Acum, solutia gasita a fost interventia cu utilaje de dimensiuni adecvate terenului, dar si cu forta umana.

„Este o lucrare facuta in interesul cetatenilor, asteptata de multi ani, prin care se urmareste protejarea de inundatii a zonei centrale si nu numai. S-a lucrat si se lucreaza, manual si mecanic, in conditii deosebit de grele, pe albia paraului Valea Seaca nemaifacandu-se interventii de zeci de ani. Multumim ABA Prut – Barlad, SGA Vaslui, precum si tuturor celor care ne ajuta la realizarea acestei lucrari”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img