News Flash:

BARLAD:COPIII, AJUTOARE DE NADEJDE PENTRU MOS CRACIUN

21 Decembrie 2016
1524 Vizualizari | 0 Comentarii
Scoala Gimnaziala „Principesa Elena Bibescu” din Barlad coordoneaza proiectul educational „Sa fim mai buni de sarbatori”, realizat in parteneriat cu scolile „Manolache Costache Epureanu”, „George Tutoveanu” si „Vasile Parvan”, precum si cu Liceul „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. Initiativa isi propune ca, in pragul sarbatorilor de iarna, cei implicati sa vina in ajutorul lui Mos Craciun, oferind cadouri copiilor din medii defavorizate.

Nu mai putin de 180 de elevi si liceeni din Barlad, coordonati de invatatori si profesori, au contribuit la pregatirea a mai mult de 70 de pachete cu cadouri pentru copiii sarmani.

„Obiectivul general al proiectului este educarea tinerilor in spiritul responsabilitatii, intelegerii semenilor, al ajutorului pe care trebuie sa-l acordam ca dovada ca suntem inzestrati cu inteligenta, bunatate, empatie si sentimente. Astfel, elevii isi vor dezvolta abilitatile de a darui si colecta, de socializare si de lucru in echipa, dar vor accepta, de asemenea, diversitatea, nondiscriminarea si interculturalitatea. Proiectul vine in intampinarea nevoii de instruire si canalizare a abilitatilor elevilor de a se implica activ in dezvoltarea comunitatilor in care traiesc. Voluntariatul poate rezolva problemele societatii si schimba perceptii, important este sa dea cineva un exemplu, sa faca primul pas. Iar cand copiii sunt cei care fac asta, este sigur ca lucrurile se vor schimba in bine. Multumesc tuturor celor care au facut posibil ca sarbatorile din aceasta iarna sa aduca un zambet pe chipurile mai multor copii”, ne-a declarat profesorul Ionel Dumitrasc, directorul Scolii „Principesa Elena Bibescu”, coordonatorul proiectului.

Pentru ca s-au implicat mai multi elevi decat se preconizase initial, campania va continua pana miercuri, 21 decembrie, urmand ca si alti copii sarmani sa primeasca pachete de Craciun. Cristina Radulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0942 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028464 (s)