joi, 18 aprilie, 2024

Barlad: Dosare penale pentru contrabanda cu tigarete

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au desfasurat astazi o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari si pentru identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care desfasoara operatiuni comerciale cu incalcarea legislatiei.

Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica Barlad au desfasurat o actiune in zona Pietii Sfantul Ilie, din municipiul Barlad. Au fost identificati D.Aurel, in varsta de 58 ani, S. Costica, in varsta de 37 ani si D.Ionel, de 32 ani, toti din municipiul Barlad care oferea spre vanzare tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabanda.

Pe numele celor trei persoane au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, politistii actionand atat in vederea identificarii celor cu preocupari infractionale pe linia introducerii in tara a tigarilor de contrabanda cat si a celor care transporta, depoziteaza sau comercializeaza astfel de produse.

Colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda, iar pedeapsa prevazuta de Legea 86/2006 este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img