News Flash:

BARLAD: Energie si buna dispozitie la “Ziua Internationala A Dansului “ - VIDEO

29 Aprilie 2017
2543 Vizualizari | 0 Comentarii
In fiecare an, la data de 29 aprilie, este celebrata Ziua Internationala a Dansului. Sarbatoarea comemoreaza astfel si ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).
     
Potrivit traditiei evenimentului, in fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj in toate institutiile din lume dedicate artei miscarii.  

 Anul acesta, mesajul ii apartine lui Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni ai tuturor timpurilor: “Dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal, familiar. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, ca raspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea pasarilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”.

 La Barlad , la initiativa Primariei si a Consilului Local s-a dansat. Pe platoul din fata Hotelului Moldova adolescenti, prichindei si maturi au dansat si au facut zumba. Jeanina Tonita ( instructor zumba) si Monica Moraru ( profesor de dans) au fost „ vinovate” de starea de buna dispozitie a celor care, pret de cateva minute, au lasat deoparte grijile si au dansat. Din inima si cu tot corpul. 

Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea dansului in lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0835 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029838 (s)