miercuri, 24 aprilie, 2024

Barlad: FII EROUL CELOR CARE AU NEVOIE DE AJUTOR! NU TE COSTA NIMIC

Distribuie:

Publicat:

Ii vedem in trafic, ii vedem pe scara blocului, in cele mai obisnuite sau neobisnuite locuri. Sunt acolo ca sa iti acorde primul ajutor in caz de nevoie, iar cateva secunde pot face diferenta dintre viata si moarte. Daca iti doresti sa iti ajuti semenii sau pur si simplu esti curios sa inveti sa acorzi primul ajutor, acum e momentul tau!

Anul acesta, Saptamana Nationala a Voluntariatului, are loc in perioada 14-20 Mai.
In aceasta perioada, voluntarii Fundatiei pentru SMURD – Barlad s-au  mobilizat pentru a sarbatori impreuna acest mod de viata, pentru a atrage sprijinul comunitatii si pentru a recunoase public activitatea voluntarilor.

Prin urmare, inimosii salvatori vor face diverse activitati prin municipiul Barlad, unde vor marca activitatea de voluntariat al fundatiei pentru SMURD la nivel local, cat si in general.

Activitatile enumerate vor avea loc in principiu in zonele centrale ale orasului, centru, respectiv platoul de la floraria “Trandafirul” de la piata. Am ales aceste zone, fiind cu un trafic pietonal mai intens si prin urmare impactul activitatii voluntarilor la nivel local si implicit a fundatiei pentru SMURD, asupra cetatenilor orasului ar fi mai vizibil. Dorim sa constientizam aceasta activitate, a  voluntariatului, necesitatea acestuia in comunitate si in societate in general. Dorim ca sa ne facem prezenti si vizibili, astfel incat populatia orasului sa stie ca acum, de putin timp, fundatia pentru SMURD, desfasoara si urmeaza sa desfasoare diverse activitati ce implica sustinerea activitatilor medicale si nu numai” ne-a declarat unul dintre organizatori.

In momentul actual, sunt aproximativ 70 de voluntari, selectati din aproximativ 200 de doritori. Recrutarile au avut loc in cadrul liceelor din oras, prin urmare, acestia sunt liceeni, dar avem si exceptii, unde sunt oameni maturi.

In momentul de fata, campania de recrutare a voluntarilor s-a incheiat, dar in cazul in care sunt doritori, pot sa completeze un formular de aplicare pe care il vor primi, in urma unui mesaj pe privat catre pagina de Facebook  a fundatiei la nivel local, iar apoi, in functie de acesta, persoana respectiva, va fi sau nu acceptata in cadrul fundatiei pentru SMURD – Barlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img