marți, 23 aprilie, 2024

BARLAD: GREU DE LUAT TITLUL DE „ CETATEAN DE ONOARE”

Distribuie:

Publicat:

 In sedinta de luni, 10 iulie, consilierii locali din partea PSD au propus un proiect de hotarare privind retragerea titlului de cetatean de onoare al orasului Barlad – preotului Cristian Pomohaci – urmare a scandalului sexual in care acesta este implicat. Consilierii PNL nu au fost de acord, sustinuti fiind si de primarul Dumitru Boros.

Contraziceri intre taberele politice care formeaza Consiliul Local, dupa ce social-democratii au propus sa-i fie retras preotului Cristian Pomohaci titlul de cetatean de onoare, asta dupa ce pe internet a aparut o inregistrare audio in care acesta din urma i-ar fi facut avansuri sexuale unui minor. Liberalii barladeni au tinut sa precizeze ca nu este absolut necesar sa se tina cont de aparitiile unor probe audio prin anumite tabloide si ca indicat ar fi sa se faca apel la rabdare. Trebuie amintit faptul ca preotul a fost „ innobilat” cu aceasta titulatura in 2012, pe vremea cand si actualul edil era consilier local iar o mare parte din social-democratii de astazi votau atunci acordarea titlului.

SURSE JUDICIARE: FAPTA PREOTULUI POMOHACI ESTE PRESCRISA

Sustinator al consilierilor liberali a fost si primarul, av. Dumitru Boros, care a indemnat la abtinere, pentru o perioada de timp. El a mai spus ca in lipsa unei condamnari penale, nu ar fi indicat acest demers. Ceea ce este putin probabil sa se intample, procurorii care instrumenteaza dosarul lui Cristian Pomohaci avand in acest moment o singura „piesa” lipsa: declaratia tanarului a carui voce apare in respectiva inregistrare si care, conform unor surse din media centrala, s-ar afla in Germania.

Daca acesta va fi audiat si se va stabili ca intradevar inregistrarea ar fi fost facuta in urma cu cinci ani, procurorii nu vor avea decat sa emita solutia de neinceperea urmaririi penale din cauza prescrierii faptei. Si in acest caz, fara o condamnare penala, conform „aparatorilor” liberali din Barlad, preotul Pomohaci ar continua sa se bucure de acest privilegiu de cetatean de onoare, chiar daca legaturile sale cu orasul nostru sunt nule.

ARHIEPISCOPUL DE ALBA IULIA „RECUNOASTE” PACATUL LUI POMOHACI, LIBERALII BARLADENI SE FAC CA NU VAD!

Dupa ce in mediul online a aparut inregistrarea compromitatoare, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia a facut o declaratie transanta: „Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai mult de patru ani de zile. El are foarte multe abateri si desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant.  Aveam dosarul pregatit pentru caterisirea preotului Pomohaci, dar nu ne-am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.”

PARADOX: AV. BOROS IL „APARA” PE POMOHACI, LA ORA LA CARE PE TELEVIZIUNILE CENTRALE UN ALT PREOT IL ACUZA!

In ziua in care primarul Dumitru Boros ii lua apararea preotului Pomohaci si facea apel la rabdare, pe televiziunile centrale apareau noi probe care il incriminau si mai tare pe slujitorul bisericii. Un preot sustine ca a intretinut de mai multe ori relatii sexuale cu preotul-solist, acesta prezantand televiziunilor si probe constand in mesaje scrise, poze si chiar inregistrari audio.

Proiectul consilierilor social-democrati initiat de „ ochii lumii” ( nu a fost dezbatut in comisiile de specialitate, nu avea initiator)  va trebui sa mai astepte insa pana in septembrie, deoarece liberalii au motivat ca nu sunt intrunite conditiile de forma privind introducerea sa pe ordinea de zi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img