vineri, 26 aprilie, 2024

BARLAD: LICEUL PEDAGOGIC -PROIECT INTERNATIONAL!

Distribuie:

Publicat:

Liceul Pedagogic „ Ioan Popescu” din Barlad desfasoara incalitate de partener, in perioada 01.09.2015 – 31.08.2017, proiectul „Inclusive Preschool for Kid – Visual, Auditory and Kinesthetic Learners” (VAK4Kids), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea cheie 2 – Parteneriate strategice in domeniul educatiei/Parteneriate intre scoli. Institutiile partenere sunt Gaziosmanpasa Anaokulu, Yalova, Turcia, Valga lasteaed Paasuke, Valga, Estonia, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Barlad, Romania si Development Centre 4 Family, Riga, Letonia, acesta din urma fiind si coordonatorul proiectului. 
 
​Scopul proiectului este de a promova diferentelor individuale in invatare la copiii prescolari prin furnizarea unei metodologii complexe bazata pe modelul VAK (vizual, auditiv, kinestezic), amplificand posibilitatile de socializare si adaptare a prescolarilor.
La nivelul parteneriatului, in al doilea an de proiect, se desfasoara evenimente de multiplicare in fiecare tara partenera, pentru a transfera in cadrul comunitatii educationale produsele intelectuale realizate pe parcursul primului an de proiect. Astfel, evenimentul de multiplicare din Romania a fost organizat in scopul valorificarii si impartasirii produselor intelectuale, a informatiilor si experientelor realizate/dobandite in cadrul acestui proiect la nivelul specialistilor in pedagogie prescolara.
Aceasta activitate de tip masterclass s-a organizat pe durata a doua zile si s-a axat pe prezentarea setului de instrumente bazate pe conceptul VAK pentru predarea stiintelor naturii la prescolari. S-a urmarit detalierea modului in care setul de instrumente poate fi utilizat in mod eficient in activitatea pedagogica, beneficiile si rezultatele asteptate in urma acestui proces, precum si modul in care pot fi multiplicate metodele de predare (si apoi transferate catre alte discipline). De asemenea, in cadrul atelierelor de lucru, cei 30 de participanti (educatoare si profesori metodisti/indrumatori de practica pedagogica) au fost implicati in situatii practice in care auutilizat setul de instrumente si au elaborat recomandari metodologice. 
 
Pentru atingerea scopului de multiplicare a activitatilor, au fost invitate cadre didactice din invatamantul prescolar din zona Barlad, precum si  inspector scolar general, prof. Gabriela Placinta alaturi de  inspectorul scolar pentru invatamantul prescolar, prof. Zoica Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img