marți, 19 martie, 2024

Barlad: Lista completa a strazilor care vor beneficia de proiectul de apa si canalizare, recent scos la licitatie!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștință publică faptul că, după cinci licitații lansate în ultimii patru ani, proiectul de reabilitare a rețeteloe apă și canalizare are în sfârșit un ofertant.

Este vorba despre Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui”, pentru creșterea valorii căruia Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene cu peste 23 milioane lei.

"Proiectul este coordonat de la nivel județean, prin Aquavas și Consiliul Județean Vaslui și se adresează în special locuitorilor cartierelor Centru, Țuguiata, Bariera Puiești-Cotu Negru, Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară și privește lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă, precum și lucrări noi de canalizare și de reabilitare a canalizărilor existente. Pentru că de patru ori licitație nu s-a prezentat niciun constructor iar proiectul viza doar Bârladul în această fază a sa, Ministerul Fondurilor Europene a intervenit cu sume considerabile pentru creșterea valorii, calculată din start greșit de la nivel județean. Chiar ministrul Boloș a anunțat acest lucru! Din fericire, acum avem o ofertă la acest proiect și speranța este ca aceasta să treacă de evaluarea tehnico-economică pentru a se putea începe lucrările. Este un proiect pentru care, la nivel de oraș, ni s-au adus nenumărate critici, deși oamenilor li s-a explicat clar că este exclusiv al județului", a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lista completă a străzilor care vor beneficia de proiectul în cauză poate fi consultată în imaginile atașate.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img