marți, 16 aprilie, 2024

Barlad: Lucrările de reabilitare a Grădinii Publice au ajuns la una dintre fazele sale cele mai migăloase: amenajarea lacurilor

Distribuie:

Publicat:

Grădina Publică din Bârlad se află în plin proces de reabilitare, iar lucrările au ajuns la una dintre fazele cele mai importante: amenajarea lacurilor. Conform planurilor, vor fi realizate două lacuri: unul cu o suprafață de 320 mp, care va colecta apele pluviale, iar cel de-al doilea lac va avea un rol decorativ, în preajma lui fiind amenajate alei și amplasate bănci. Acesta din urmă va asigura și irigarea spațiilor verzi. În plus, în ultimele săptămâni au mai fost montate pergole din lemn stratificat, au fost puse la punct fazele pregătitoare pentru noile alei, iar montarea pavelelor pe aleile vechi a început.

Grădina Publică este unul dintre cele 16 proiecte majore derulate în prezent în Bârlad, care include modernizarea infrastructurii de transport, achiziția de autobuze electrice, construirea unei autobaze pentru parcul de autobuze electrice, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canal, construirea unui nou corp pentru Grădinița nr. 5, reabilitarea și extinderea Sălii de sport de pe strada Nicolae Tonitza, consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței nr. 8, construirea unei variante de ocolire a orașului, modernizarea sistemului de iluminat, reabilitarea termică a secției Pediatrie, modernizarea și extinderea Ambulatoriului de specialitate, extinderea Grădiniței nr. 2, reabilitarea și modernizarea Grădinii Publice, construirea unui centru de zi pentru persoane vârstnice și modernizarea sistemului de iluminat cu fonduri europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img