marți, 19 martie, 2024

Barlad : Măsuri dispuse în plan local ca urmare a incendiului de pe strada Crângului

Distribuie:

Publicat:

În urma unei dispoziții a Primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, luni, 10 mai, a fost constituită o echipă de ajutor care să intervină, în limita competențelor, la ajutorarea famiilor afectate de incendiul izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal I, pe strada Crângului.

Sub coordonarea primarului Dumitru Boroș, la nivelul Primăriei Municipiului Bârlad primele măsuri luate au fost, delegarea coordonării acțiunii către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bârlad, efectuarea, în regim de urgență, a unor anchete sociale la gospodăriile afectate, de către personalul Direcției de Asistență Socială Bârlad, întocmirea documentației privind măsurile ulterioare, de către Serviciul Juridic și întocmirea unei evidențe cu documentele persoanale distruse de incendiu, de către Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei.

Deplasat la fața locului, primarul Dumitru Boroș a dispus ca în sprijinul familiilor afectate să vină imediat cel puțin 20 de angajați de la mai multe servicii ale Primăriei Bârlad, în special de la Serviciul de Gospodărie precum și alte persoane și utilaje ale SC Reiser SA, SC CUP SA și SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad. Totoată, au fost cooptați și voluntarii Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu”. Ulterior, pe parcursul zilei, ca urmare a colaborării foarte bune cu Garnizoana Bârlad, în urma unei adrese a Instituției Primarului, operațiunile de ajutorare au primit sprijinul a 20 de militari bârlădeni. În sprijinul forțelor de intervenție au venit și preoți ai Protopopiatului Bârlad, care le-au adus salvatorilor alimente și apă.

„Din păcate, în urma acestui devastator incendiu locuințele afectate au fost distruse considerabil. Am luat toate măsurile de urgență pentru a veni în sprijinul tuturor familiilor afectate. Momentan, acțiunea este încă în desfășurare, dar ne bucurăm de concursul multor instituții și sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim să degajăm zona și să începem evaluarea daunelor pentru a putea ajuta cu expertizarea necesară, acolo unde se mai poate, refacerii imobilelor. Așa după cum am mai anunțat, 28 de persoane au fost ajutate direct, însă doar pentru 7 s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Li s-au asigurat condiții de cazare și masă la internatul unui liceu local iar acțiunile pe care le vom întreprinde pe viitor, în colaborare cu celalalte forțe și instituții locale, vor fi comunicate în timp util. Imaginile pe care le-am văzut la fața locului sunt greu de explicat în cuvinte și de aceea se impune tot concursul nostru pentru a ajuta familiile afectate. Se analizează în continuare situația cazării pentru o perioadă de timp mai mare, dacă acest lucru se impune”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img