News Flash:

BARLAD: MANIFESTARI CULTURALE DEDICATE DOMNITORULUI AL. I. CUZA

21 Martie 2017
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca e 20 Martie atunci este despre Cuza. Ca in fiecare an autoritatile locale ii aduc un pios omagiu celui care a infaptuit Marea Unire. 
Personalitatea acestuia a fost evocata pe parcursul a trei zile si au culminat cu data de  nastere a domnitorului, cu defilarea militara de  la statuia printului din centrul orasului, precum si cu un scurt moment in fata casei in care a locuit, pentru o perioada scurta, in Podeni, cel care avea sa schimbe istoria tarii noastre.                                      
Ceremonia a debutat la ora 10.00, cu  ceremonialul  religios. Au urmat alocutiunile doamnei prof. Oltea Rascanu Gramaticu, presedintele Societatii  Nationale de Istorie – Filiala Barlad, urmata de cea a profesorului Elena Monu si a edilului sef, Dumitru Boros. Cei care au fost prezenti au depus o floare, in semn de respect pentru personalitatea evocata. Singurii care au depus o coroana de flori ( desi se celebra nasterea si nu se comemora) au fost reprezentantii social-Democratilor. A  urmat prezentarea unui moment artistic tematic prezentat de actorul Sorin Ghiorghi urmat de  prezentarea onorurilor militare. 
            

Galerie Foto

Image.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0839 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029238 (s)